Evenimentul Zilei > Justitie > Celebru traficant de droguri, reținut când se aștepta mai puțin. Obținea miliarde din heroină și metanfetamină
Celebru traficant de droguri, reținut când se aștepta mai puțin. Obținea miliarde din heroină și metanfetamină

Celebru traficant de droguri, reținut când se aștepta mai puțin. Obținea miliarde din heroină și metanfetamină

Un celebru traficant de droguri a fost arestat de poliția din Olanda, în timp ce încerca să ajungă în țara de adopție, Canada.

Un cunoscut traficant de droguri a fost arestat în Olanda. Este vorba despre Tse Chi Lop, reținut pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Despre ele se știe că este liderul uneia dintre cel mai puternice grupări care se ocupă cu traficul de droguri. Și care operează în mai multe zone ale lumii.

Pe numele lui Tse Chi Lop fusese emis un mandat internațional de arestare de către autoritățile din Australia. La Antipozi, el este acuzat de trafic cu metanfetamină şi heroină pe scară extinsă, conform Agerpres.

Traficant de droguri care face legea mai ales pe piața de la Antipozi

Cel reținut este originar din China și are 57 de ani. Are cetățenie canadiană și a fost arestat de polițiștii olandezi vineri, în timp ce se îmbarca într-un avion care mergea spre țara de adopție. Despre el se știe că este unul dintre cei mai influenți și bogați traficanți din lume. Este liderul grupării Sam Gor.

Care se numără printre cele mai mari carteluri de droguri mondiale şi controlează o mare parte a traficului cu droguri în estul Asiei. Potrivit poliţiei din Australia, Tse Chi Lop este responsabil pentru circa 70% din drogurile care pătrund în Australia, menționează sursa citată.

Venituri colosale obținute din droguri. Olandezii decid dacă îl extrădează în Australia pentru a fi judecat

Conform datelor ONU, gruparea Sam Gor a încasat în anul 2018 circa 18 miliarde de dolari din vânzările de heroină şi droguri sintetice. Suma a crescut și a ajuns în anul 2020 la peste 22 de miliarde, de patru ori mai mult faţă de încasările din urmă cu cinci ani. â

Tse Chi Lop se află acum în custodia justiţiei olandeze, care va decide asupra extrădării sale către Australia.


Cât l-a costat „curiozitatea” pe un traficant de droguri! Cazul incredibil care pare rupt dintr-un scenariu de film

Traficanți de droguri de mare risc, prinși în flagrant. Cine a ,,ciripit”