Mafia în Europa. Traficanți români alături de Ndragheta și Sinaloa

Mafia în Europa. Traficanți români alături de Ndragheta și Sinaloa

Mafia în Europa. Traficanți români alături de Ndragheta și Sinaloa. Grupările criminale române sunt active pe piața drogurilor din Europa.

Mafia în Europa. Traficanți români, alături de Ndragheta și Sinaloa, acaparează piața mafia drogurilor din Europa! Cartelul Sinaloa, condus în trecut de faimosul El Chapo, și-a construit legături cu Mafia italiană prin intermediul grupărilor interlope din România. Acestea sunt implicate în mafia drogurilor din Europa.

Sinaloa, transport-record de cocaină

Ne puteți urmări și pe Google News

Sinaloa a transportat pe cale maritimă cantități imense de cocaină la bazele sale din Europa. Ulterior drogurile sunt transportate pe întreg teritoriul continental, arată un material Daily Star.

Grupările care acționează în domeniul drogurilor, de o violență ieșită din comun, se aliază cu alte grupări criminale din Europa și împânzesc tot continentul cu metanfetamină și cocaină foarte puternice.

O investigație recentă a poliției italiene a relevat faptul că Sinaloa, cartelul condus de El Chapo, a transportat circa 500-800 de kilograme de cocaină la un singur transport. În decursul istoriei sale însângerate, cartelul a răpit, torturat și măcelărit membri ai grupărilor rivale care dominau nord-vestul Mexicului.

Mafia în Europa. Ndragheta și Sinaloa domină piața drogurilor

Membrii Sinaloa și-au consolidat legăturile cu faimoasa mafie italiană Ndrangheta, pentru a fi ajutați cu transportul drogurilor pe bătrânul continent.

Robert Almonte, un fost șerif federal american care a petrecut 25 de ani în cadrul Departamentului de Poliție din El Paso luptând cu traficul de narcotice, a declarat presei britanice: „Cartelul Sinaloa operează diferit în Europa față de Mexic. În Mexic, fiecare cartel este în concurență cu alte carteluri și nu ezită să își elimine rivalii prin violență".

Traficanți români, alături de Ndragheta și Sinaloa

Strategia cartelului Sinaloa vizează stabilirea unor relații cu grupările de crimă organizată din Europa și colaborarea cu acestea, în locul rivalității.

Sinaloa profită de rețelele și rutele de trafic de droguri existente, precum și de accesul la oficialii corupți ai sistemului.

De asemenea, cartelul a stabilit conexiuni și cu bandele din România". Implicarea mafiei drogurilor din România este evidentă. potrivit specialistului antidrog american.

Pe lângă Mexic, drogurile provin și din Columbia, Bolivia, Panama, Belize și Peru. Robert Almonte a avertizat că grupările sunt capabile să facă rost de orice drog li se cere. „Acest lucru crește posibilitatea de a vedea o accelerare a traficului de metamfetamină și fentanil în Marea Britanie de către Sinaloa și alte carteluri mexicane”.