Evenimentul Zilei > Justitie > Cei doi secui acuzați de terorism în România au scăpat de închisoare. Decizia este definitivă
Cei doi secui acuzați de terorism în România au scăpat de închisoare. Decizia este definitivă

Cei doi secui acuzați de terorism în România au scăpat de închisoare. Decizia este definitivă

Cei doi secui, condamnați în 2018 la câte cinci ani de închisoare cu acuzația de terorism și instigare la terorism, au fost eliberați condiționat.

În urmă cu trei ani, doi maghiari, István Beke şi Zoltán Szőcs, doi activişti din Transilvania ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) au fost condamnați de către Înalta Curte de Casație și Justiție la câte cinci ani de închisoare cu executare, fiind acuzați de terorism și instigare la terorism.

Cei doi au încercat să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal cu ocazia manifestației de Ziua Națională a României organizate în Târgul Secuiesc, în 2015.

Tribunalul Brașov a aprobat eliberarea condiționată

Luni, 19 iulie, Tribunalul Brașov a admis, prin sentință definitivă, eliberarea condiționată a celor doi, potrivit flux24.ro.

Anunțul eliberării a fost făcut de către deputatul Partidului Civic Maghiar (PCM) Terza-József Kulcsár, pe pagina sa de Facebook.

Potirivit DIICOT, István Beke şi Zoltán Szőcs au fost interceptați telefonic când ar fi plănuit să detoneze o bombă artizanală în timpul paradei militare care a avut loc în piața centrală din Târgul Secuiesc, de 1 decembrie 2015.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: