Se schimbă viteza la la unul dintre cele mai proaste drumuri din România. Este vorba despre DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucăţii care lipsește din A1 Sibiu – Nădlac. Se vor face lucrări la această șosea pe care însuși Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a catalogat-o ca fiind „o rușine națională”.

Ministrul Cătălin Drulă, despre drumul pe care l-a numit „o rușine națională”

„REPARĂM RUŞINEA NAŢIONALĂ DE PE DN68A + ANUNŢ DESPRE A1 MARGINA – HOLDEA. De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu – Nădlac. Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit şi reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectaţi 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundaţia.

Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură şi 3 straturi de asfalt. Pe alţi 5 km pe care nu sunt probleme la fundaţie se va aşterne covor asfaltic”, a scris ministrul Transporturilor pe contul de Facebook.

Astfel, în aceste condiții, traficul pe secţiunea respectivă va fi restricţionat timp de două luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone.

„Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări”, precizează Drulă.

Care vor fi rutele alternative

În urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR şi transportatori, aceştia au agreat folosirea următoarelor rute alternative: A1 Nod Balinţ – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeş – DN 68 Caransebeş – DN 68 Haţeg – DN 66 Haţeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai şi durează 2 luni, vom avea în sfârşit un DN68A decent. Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice şi cu finalizarea „găurii” de 13 km din A1, între Margina şi Holdea – săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie”, a mai precizat Cătălin Drulă în mesajul respectiv.