Ce trebuie să mănânci când ești răcit. Alimentele care te scapă rapid de boală

Ce trebuie să mănânci când ești răcit. Alimentele care te scapă rapid de boală Răceală. Sursa foto: Pixabay

Alimentele potrivite pe care să le consumi atunci când ești răcit pot face mult mai mult decât să-ți ofere energie. Vă ajută să simțiți mai bine, să vă însănătoșiții mai repede şi să rămâneți hidratat pe măsură ce vă recuperați.

Alimentele joacă un rol important atunci când eşti răcit. Medicii recomandă o alimentație sănătoasă bogată în flavonoide, care ajuta corpul să se recupereze mai repede. Este nevoie de proteine ​​precum și de substanțe antiinflamatoare, în special flavonoide. În acest caz se recomandă alimente precum ouă și miere. Două alimente care ajută la răceală. Ouăle oferă organismului proteine ​​de înaltă calitate, ușor digerabile.

Alimentele care te scapă rapid de boală

Ouăle oferă organismului proteine ​​de înaltă calitate, ușor digerabile. În ceea ce privește componentele antiinflamatoare, mierea și fructele pot fi surse de antioxidanți. Consumul lor accelerează si recuperarea după răceli.

„Un produs precum mierea poate accelera recuperarea. Poate fi adăugat în ceai în cantități mici. Compoturile din fructe de pădure și băuturile din fructe sunt foarte bune”, a spus Ginsburg, medic nutriționist.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, mierea este o sursă de carbohidrați rapizi pe care organismul îi absoarbe ușor și complet. Antioxidanții și vitaminele din compoziția sa susțin procesele de recuperare după leziuni, stres și boli.

Ghimbir, Lamaie Fierbinte, Ceai, Lămâie

Sirsa foto: Pixabay

Proprietățile sale de vindecare a rănilor și emoliente determină utilizarea extractelor sale într-o serie de creme și suplimente nutritive. În ciuda beneficiilor evidente, acest produs nu trebuie exagerat – este bogat în calorii și are, de asemenea, o povară semnificativă de alergii.

Usturoiul poate preveni răceala

Supa de pui. Studiile arată că supa de pui desfundă căile nazale și congestia mai bine decât alte lichide fierbinți. De asemenea, are un efect antiinflamator care poate ajuta la simptomele răcelii.

Citrice. Când sunteţi răciţi mâncați portocale, lămâi şi lime. Toate sunt surse de vitamina C care vă întărește corpul slăbit.

Ghimbir. O ceașcă de ceai de ghimbir proaspăt și fierbinte poate părea a fi exact lucrul de care ai nevoie atunci când eşti răcit. Ajută la curățarea congestiei și la calmarea gâtului. Unele studii arată că această rădăcină poate ajuta la prevenirea răcelii comune prin blocarea virusului.

Usturoi. Oamenii de știință cred că usturoiul conține unele lucruri care pot lupta împotriva răcelii comune. Există, de asemenea, unele dovezi că usturoiul poate preveni răceala.