Evenimentul Zilei > Economie > Ce planuri au ungurii cu Ardealul. Calculele sunt făcute
Ce planuri au ungurii cu Ardealul. Calculele sunt făcute

Ce planuri au ungurii cu Ardealul. Calculele sunt făcute

Potrivit ministrului Comerţului şi Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, acest program are alocat deja un buget de 6,5 miliarde de forinţi.

Aflat, miercuri, la Târgu Mureș, ministrul Comerţului şi Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria va continua programul de dezvoltare economică din Ardeal.

Szijjarto a subliniat că acest program este sincronizat cu legislaţia României şi cu cea internaţională, şi a alocat deja un buget de 6,5 miliarde de forinţi.

„Au fost realizate 53 de investiţii agricole majore, în valoare totală de 47 de miliarde de forinţi (aproximativ 112 milioane de euro), făcând posibil în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, pentru fermierii de aici să îşi valorifice produsele aici şi, ulterior, după prelucrare, să ajungă pe pieţele externe. La această dezvoltare de peste 40 de miliarde, Guvernul Ungariei a oferit un sprijin de 20 de miliarde de forinţi (aproximativ 56 de milioane de euro). Şi întrucât a avut succes, am decis să continuăm şi am deschis un buget nou de 6,5 miliarde forinţi (în jur de 18 milioane de euro n.r.) pentru investiţii în agricultură şi în industria alimentară”, a declarat ministrul ungar, scrie Agerpres.

„ Dacă mă uit la cei cinci ani care au trecut, de când am avut acest program de dezvoltare economică în Ardeal, atunci pot să vă spun că 6.045 de proiecte au fost sprijinite financiar şi aceste 6.045 de proiecte au adus o investiţie de 135 de miliarde de forinţi ca investiţie”, a continuat Peter Szijjarto, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Szijjarto,  aceste investiţii au fost făcute în România, iar din acest motiv pot fi calificate şi ca fiind în interesul României şi al românilor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE