Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ce a făcut Boris Johnson înainte de summit-ul G7. A fost fotografiat de paparazzi dimineața devreme
Ce a făcut Boris Johnson înainte de summit-ul G7. A fost fotografiat de paparazzi dimineața devreme

Ce a făcut Boris Johnson înainte de summit-ul G7. A fost fotografiat de paparazzi dimineața devreme

Boris Johnson s-a asigurat că este în formă înainte de întâlnirea cu liderii G7. Urmează să fie publicate noile prevederi ale acordului privind viitoarele pandemii. Franța vrea să-și îmbunătățească relația cu Marea Britanie.

Prim-ministrul Marii Britanii s-a trezit devreme, sâmbătă, pentru a se asigura că poate profita la maximum de momentele de liniște din Golful Carbis, înainte de întâlnirea cu liderii G7. Boris Johnson a ieșit la alergat în dimineața celei de-a doua zile din cadrul summit-ului G7. Premierul britanic a și înotat în largul coastei Cornish.

Sâmbătă, 12 iunie, liderii G7 discută despre măsurile ce trebuie impuse astfel încât viitoarele pandemii să fie evitate, însă  premierul britanic s-a asigurat că se află în formă înainte de a discuta aspecte politice.

 

Planul „istoric” de prevenție a viitoarelor pandemii

Boris Johnson a aclamat un plan „istoric” de prevenție a viitoarelor pandemii, în contextul în care pandemia de coronavirus a distrus economii și a curmat milioane de vieți din întreaga lume. Etapele noului proiect prevăd reducerea timpului de dezvoltare a unor vaccinuri imunizatoare sau tratamente pentru viitoare boli și obținerea unei licențe care să permită serurilor să fie date spre folosință.

Potrivit presei internaționale, ar fi vorba de un termen de 100 de zile pentru punerea pe piață a noilor tratamente sau vaccinuri în cazul unei noi pandemii.

Proiectul ce prevede, concret, aceste aspecte va fi publicat duminică, odată cu comunicatul emis de către liderii G7.

Boris Johnson a spus că, pe fondul noului acord, liderii democratici ai lumii se angajează să prevină răspândirea unei viitoare noi pandemii astfel încât dezastrul provocat de coronavirus să nu se repete.

Macron vrea să „restabilească relația” cu Marea Britanie

Johnson s-a întâlnit și cu președintele Emmanuel Macron, care a spus că vrea să „restabilească relația” Franței cu Marea Britanie atât timp cât premierul britanic respectă angajamentele pe care și le-a luat odată cu ieșirea statului din Uniunea Europeană.

Președintele Emmanuel Macron a fost unul dintre cei mai vocali lideri de stat care l-a criticat pe Johnson cu privire la încălcarea angajamentelor pe care și le-a luat la ieșirea Marii Britanii din UE.

Surse politice susțin că relația dintre Johnson și Macron se poate îmbunătăți, însă doar în condițiile în care premierul respectă promisiunile pe care le-a făcut.

Regina Elisabeta a II-a a întreținut atmosfera și chiar i-a făcut pe liderii politici să se simtă bine. Când a trebuit să pozeze alături de politicieni, ea a întrebat – „Ar trebui să arătăm de parcă ne simțim bine?”, potrivit dailymail.co.uk.