Evenimentul ZileiInternationalScandal uriaș în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson, pus la zid. Ce a putut să declare

Scandal uriaș în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson, pus la zid. Ce a putut să declare

Scandal uriaș în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson, pus la zid. Ce a putut să declare
Boris Johnson s-a confruntat cu o presiune crescândă în ultimele zile, deoarece membri din rândul conservatorilor au declarat că șeful Guvernului ar fi spus, anul trecut, că preferă să vadă grămezi de cadavre decât să mai impună un alt blocaj - un nou lockdown.

În fața furiei rudelor celor decedați, Johnson și miniștrii cabinetului său au negat insistent că au spus că: „Nu mai vreau alte nenorocite de lockdown-uri. Lăsați cadavrele să se adune cu miile”. Și asta după ce a aprobat cu reticență un al doilea blocaj la nivelul întregii țări la sfârșitul anului trecut.

Cererea a urmat unui război între Johnson și fostul său asistent șef Dominic Cummings, care a demisionat din Downing Street după ceea ce s-a speculat că ar fi fost o luptă pentru putere cu logodnica primului ministru, Carrie Symonds. Guvernul se confruntă, de asemenea, cu apeluri în creștere pentru o anchetă publică asupra unei pandemii care a lăsat Marea Britanie cu unul dintre cele mai grave bilanțuri de morți din rândul marilor economii, anul trecut.

Raportate pentru prima dată de Daily Mail, luni, presupusele comentarii ale lui Johnson ar fi fost făcute după ce s-a considerat convins să accepte un blocaj de patru săptămâni în noiembrie. Și asta după ce oamenii de știință au recomandat reducerea cazurilor de coronavirus în creștere. Se pare că a avertizat că nu va mai sprijini niciodată un alt blocaj național.

Contradicții pe tema locului unde s-a spus „lăsați corpurile să se îngrămădească”

ITV susține că comentariile „lăsați corpurile să se îngrămădească” au fost strigate de la un birou din Downing Street, după o întâlnire cu miniștrii, mai degrabă decât în ​​timpul întâlnirii.

Potrivit The Guardian, o altă sursă a subliniat că comentariile au fost ascultate de un număr mic de oameni, în afara biroului Johnson. O a doua sursă, care nu a auzit comentariile în mod direct, a declarat că au existat „discuții” despre ele în Downing Street anul trecut.

Aceasta au declarat că au înțeles comentariile făcute cu frustrare și a subliniat că premierul a continuat cu un al treilea blocaj în ianuarie.

În urma scandalului, Boris Johnson a declarat că remarcile respective sunt „o prostie”.


Accesează: