Evenimentul Zilei > International > Bill Gates știe când va scăpa omenirea de pandemia de coronavirus. Miliardarul remarcă o mare problemă la nivel mondial
Bill Gates știe când va scăpa omenirea de pandemia de coronavirus. Miliardarul remarcă o mare problemă la nivel mondial

Bill Gates știe când va scăpa omenirea de pandemia de coronavirus. Miliardarul remarcă o mare problemă la nivel mondial

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anticipat când se va rezolva problema pandemiei de coronavirus. Soluția o reprezintă campaniile de vaccinare.

Bill Gates (65 de ani) crede că omenirea va putea scăpa de problema pandemiei spre finalul anului viitor. Este vorba despre 2022, atunci când rezultatele obținute în urma campaniilor de vaccinare se vor vedea. Co-fondatorul Microsoft a remarcat că imunizarea va avansa și în țările mai sărace, după ce țările puternice  – SUA sau Marea Britanie – vor termina vaccinarea.

Bill Gates, despre cum vom scăpa de problemele pandemiei

„Există încă câteva întrebări cu privire la cât de mult se va folosi vaccinul Johnson & Johnson. Dacă este acceptat, ar fi foarte benefic, dar unele dintre țările bogate, inclusiv SUA şi Marea Britanie, chiar în această vară vor ajunge la niveluri ridicate de vaccinare, iar asta va permite ca vaccinurile să ajungă în întreaga lume la sfârșitul anului 2021 şi până în 2022.

Nu vom elimina această boală, dar vom putea să o reducem la un număr foarte mic de cazuri până la sfârșitul lui 2022”, a spus Bill Gates într-un interviu acordat pentru Sky News.

„Nu este corect, dar în termen de trei sau patru luni, vaccinurile vor ajunge la toate țările care se confruntă cu un val epidemic sever”

Multimiliardarul a vorbit și despre un dezechilibru existent în cadrul campaniei de vaccinare. Între persoanele tinere din țările bogate și cele în vârstă, din țările mai puțin potente financiar.

„Faptul că acum vaccinăm tinerii de sub 30 de ani în Marea Britanie și SUA, dar cei de peste 60 de ani din Brazilia și Africa de Sud nu sunt cu toții vaccinați nu este corect, dar în termen de trei sau patru luni, vaccinurile vor ajunge la toate țările care se confruntă cu un val epidemic sever”, a mai afirmat Bill Gates conform sursei citate.

„Oamenii nu au investit suficient în acest risc, așa că sper să ținem cont de faptul că trebuie să investim și să fim pregătiți pentru următoarea pandemie”, a mai spus Bill Gates.