Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a făcut bărbatul care și-a zburat creierii în poligon cu doar câteva minute înainte de sinucidere. Singurul martor al tragediei a rămas șocat
Ce a făcut bărbatul care și-a zburat creierii în poligon cu doar câteva minute înainte de sinucidere. Singurul martor al tragediei a rămas șocat

Ce a făcut bărbatul care și-a zburat creierii în poligon cu doar câteva minute înainte de sinucidere. Singurul martor al tragediei a rămas șocat

Un tânăr din Capitală s-a sinucis, miercuri seara, într-un poligon privat din cartierul Militari, împușcându-se în cap, chiar în fața instructorului care îi supraveghea tragerile de antrenament.

Cu ajutorul declarației singurului martor al tragediei – considerată sinucidere de investigatori -, dar și cu cel al imaginilor surprinse de camerele de supraveghere s-a aflat că, cu doar câteva minute înainte de a-și zbura creierii, bărbatul își sunase tatăl, angajat al poligonului unde el și-a pus capăt zilelor.

În acest moment al derulării investigațiilor pe care ofițerii de la ”Omoruri”, din Poliția Capitalei, le fac în cazul pe care l-au încadrat la ”sinucidere”, mobilul nu a putut fi conturat. Bărbatul avea o situație materială bună (era funcționar bancar), nu era implicat în vreo relație sentimentală și nici anumite neînțelegeri cu persoane din anturajul său nu au ieșit la iveală în cele câteva zeci de ore scurse de la tragedie. Cei care mai pot face lumină asupra motivelor care l-au împins spre moarte pe tânărul care avea 26 de ani sunt doar părinții lui.

Sinucigașul era funcționar bancar

”Zilele viitoare, când oamenii (n.r. părinții sinucigașului) își vor mai reveni, vom sta de vorbă cu ei. Cel mai probabil după ce-și vor îngropa fiul. Vom încerca, cu ajutorul lor, să aflăm care ar fi putut fi motivul sinuciderii. O boală psihică ce ar fi putut declanșa o depresie, datorii mari?…

Din ce știm până acum, bărbatul avea o situație financiară bună, era angajat al unei bănci, nu era implicat în vreo relație sentimentală. Nu a lăsat un bilet de adio”, ne-au spus surse apropiate anchetei.

Dacă motivele care l-au făcut pe bărbat să-și tragă in glonte în tâmplă sunt și, poate, vor rămâne un mister, moartea acestuia este, o spun cu certitudine investigatorii, sinucidere. Scenele terifiante ale morții brutale ale tânărului, care și-a zburat creierii cu un foc de armă tras cu un pistol de calibrul 9 mm, au fost surprinse de camerele de supraveghere ale poligonului.

Și-a zburat creierii chiar în fața instructorul de la poligon. Omul a rămas șocat

Îngrozitoarele momente s-au derulat chiar sub ochii instructorului care îi supraveghea și îi coordona exercițiul de tragere la țintă în poligonul privat, acoperit, situat pe strada Valea Cascadelor, la numărul 21, în cartierul Militari. Un spațiu de antrenament pe care bărbatul îl folosea frecvent pentru a trage cu arma.

”În imaginile captate de camerele de suăraveghere se vede cum, după câteva focuri trase la țintă, din dreptul locului ce îi fusese repartizat, bărbatul a făcut doi pași într-o parte, s-a așezat în dreptul unui alt aliniament de tragere, și-a pus pistolul la tâmplă și a tras. Și-a zburat creierii chiar în fața acelui instructor care nici nu a avut timp să realizeze că tocmai asistase la o sinucidere. Un om se împușcase în cap în fața lui! Omul a rămas șocat, împietrit în fața trupului cu capul zdrobit din care sângele se scurgea rapid. A încremenit. Era singur, nu mai erau alți trăgători în poligon ”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Și-a sunat tatăl și apoi s-a sinucis

Înainte de a recurge la gestul extrem, tânărul a dat un ultim telefon. Și-a sunat tatăl – contabil la acel poligon privat -, cu care s-a întreținut amical preț de câteva minute. Conform mărturiilor instructorului, alături de care s-a purtat discuția telefonică, bărbatul i-a spus părintelui său, printre alte lucuri obișnuite, de familie, că este în poligon, la trageri.

A fost ultima oară când omul a auzit vocea fiului său. Ceva mai târziu, părintele a fost sunat de angajații poligonului care i-au dat tragica veste.

Chiar dacă este vorba de o sinucidere de care nimeni nu se face vinovat, polițiștii bucureșteni de la ”Omoruri” și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București continuă cercetările. Conform procedurilor, la dosar trebuie să ajungă raportul final al autopsiei efectuată la IML ”Mina Minovici”, raportul balistic al pistolului de 9 mm cu care s-a împușcat tânărul – armă închiriată de victimă, ce aparține poligonului -, declarațiile părinților bărbatului, dar și mărturia instructorului poligonului, singurul martor al tragediei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.