Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dubla crimă din strada Militari, opera avocatului Gică-Mic
Dubla crimă din strada Militari, opera avocatului Gică-Mic

Dubla crimă din strada Militari, opera avocatului Gică-Mic

Curtea cu cu juri din Bucureşti a judecat, în octombrie 1933, procesul crimelor făptuite de avocatul Virgil Nicolaescu, cu un an înainte.

Iată ce scria Realitatea Ilustrată din 26 octombrie 1933: Virgil Nicolaescu – numit în intimitate, în semn de alintare, „Gică Mic”- obsedat de ideea unei îmbogăţiri lesnicioase, a captat bunăvoinţa unei bătrâne proprietare, bogată, Ecaterina Boteanu, şi s-a căsătorit cu nepoata acesteia, o femeie mult mai în vârstă decât el, Olimpia Rădulescu.

A falsificat apoi un testament şi a ucis pe cele două femei, spre a intra în posesiunea averii bătrânei.

Curtea cu juri – după desbateri care au durat zece zile – a condamnat pe Nicolaescu la 20 ani muncă silnică. Opinia publică a acordat un interes mult prea mare acestei crime de rând.

Înfăţişăm câteva fotografii dela acest proces: 1) Reconstituirea crimei în casa din str. Militari. (În faţă, descoperit, Virgil Nicolaescu).

Revista „Detectiv” relua câțiva ani mai târziu subiectul, dar cu unele inadvertențe:

Într-un timp record, crima lui Gică-mic, faimosul avocat Virgil Nicolaescu, care şi-a ucis soţia şi soacra – o cunoscută proxenetă – a fost lămurită de Niculescu-Bolintin.

Citește și Cel mai prost asasin care a comis crima perfectă se dă de gol

Desigur că Nicolaescu lucrase oarecum neglijent, dar nu lăsase totuş nici „carte de vizită”.

Bănuelile nu cădeau însă asupra lui, ci instrucţia părea să fie lungă şi anevoioasă, îndreptându-se spre mai multe piste.

Cu „flerul” sigur al detectivului înăscut, Niculescu-Bolintin îl pune sub o serioasă supraveghere pe Virgil Nicolaescu.

În mai puţin de trei zile criminalul e arestat. Făcuse o imprudenţă, scriind la maşina de scris din biroul unde lucra actul de vânzare fictiv, prin care toată averea soacrei trecea în asupra sa. Falsul s-a descoperit imediat şi Gică-mic a fost arestat…

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric