Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul care aruncă America în aer. Trupul unui băiețel dispărut, descoperit într-o cameră de motel, în Texas
Cazul care aruncă America în aer. Trupul unui băiețel dispărut, descoperit într-o cameră de motel, în Texas

Cazul care aruncă America în aer. Trupul unui băiețel dispărut, descoperit într-o cameră de motel, în Texas

O femeie a fost arestată într-un motel dintr-o localitate din estul statului Texas (SUA), după ce în camera sa de motel a fost descoperit cadavrul unui copil. 

Autoritățile sunt de părere că trupul descoperit în camera de motel aparține lui Samuel Olson, un băiețel de 6 ani. Acesta a fost dat dispărut din 27 mai, după cum a relatat Heather Morris, din cadrul poliției din Houston, Statele Unite. Potrivit spuselor sale, poliția a descoperit cadavrul într-un motel din localitatea Jasper, Texas, la aproximativ 135 de mile nord-est de casa băiatului din Houston, după cum relatează Daily Mail.

Femeia arestată este Theresa Balboa, iubita tatălui lui Samuel Olson, a declarat Morris într-o conferință de presă. Moris a precizat că medicul legist urmează să stabilească dacă corpul găsit în camera de motel aparține copilului dispărut.

Cum a ajuns femeia în camera de motel

Potrivit autorităților americane, Theresa Balboa ar fi fost adusă la Jasper de un prieten pe care l-a întâlnit în parcarea unui supermarket Walmart. Aceasta i-a cerut să o ajute să încarce o cutie neagră de plastic în remorca camionetei sale și s-o aducă în Jasper, unde a lăsat-o la un motel Best Western.

Odată ajunși la motel, bărbatul a ajuta-o să transporte cutia în cameră, fiind izbit de mirosul foarte greu care venea din interiorul acestuia. Ulterior, el a sunat la poliție, anonim, pentru a raporta situația.

Polițiștii au descins la motel și au descoperit-o pe Balboa în baie, în vreme ce cutia de plastic se afla în cameră. După ce au deschis-o aceștia au descoperit un corp mic înfășurat într-un sac de plastic negru și strâns cu bandă adezivă.

Theresa Balboa a fost arestată și a fost acuzată de falsificarea probelor, în așteptarea identificării cadavrului, când acuzațiile vor fi mai grele.

Când a fost dat dispărut băiatul

Theresa Balboa, care avea o relație cu tatăl băiatului, l-a dat dispărut pe copil în 27 mai, deși acesta a fost văzut ultima oară, la școală, în 30 aprilie. Ea a spus că Samuel a fost luat de mama sa, Sarah Olson care era însoțită de o altă persoană îmbrăcată în ofițer de poliție. Acesta i-ar fi spus că va merge la închisoare pentru răpire dacă nu îl va înapoia pe Samuel mamei sale.

Povestea Theresei Balboa nu stă în picioare

Heather Morris a precizat că că tatăl băiatului a vorbit cu mama acestuia, după ce a auzit povestea lui Balboa, dar Sarah i-a spus că Samuel nu este cu ea.

Ulterior, și Sarah Olson a dezmințit aceste informații, prin intermediul avocatului său. Femeia a spus că, deși deținea custodia copilului, tatăl acestuia a refuzat să-i permită să-l ia în ianuarie 2020.

Autoritățile au ajuns la concluzia că mama lui Samuel se afla acasă în ziua în care fiul ei a dispărut și a stabiit că există neconcordanțe în declarațiile lui Balboa.

Ancheta cu privire la moartea lui Samuel este condusă de Departamentul de Poliție din Houston, Departamentul de Poliție Jasper și Departamentul de Siguranță Publică din Texas Divizia Ranger din Texas.