Evenimentul Zilei > Social > Câți profesori vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Cifra a fost făcută publică
Câți profesori vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Cifra a fost făcută publică

Câți profesori vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Cifra a fost făcută publică

Câți profesori vor să se vaccineze. Ministerul Educaţiei a făcut publică cifra angajaţilor din învătăţământ care doresc să se vaccineze.
Câți profesori vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Ministerul Educaţiei a anunţat numărul celor care s-au arătat dispuşi să se vaccineze.
Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare este de 193.573 persoane. 147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar.  Cifrele includ inclusiv pe cei care deja s-au vaccinat până la data de 1 februarie 2021.

Câți profesori vor să se vaccineze? Ministerul Educaţie face anunţul!

Ministerul Educaţiei a anunţat într-un comunicat că aproximativ 193.573 de angajaţi din sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze.

Potrivit comunicatului transmis de către ministerul Educaţiei, până în prezent, la nivelul învăţământului preuniversitar50,3% dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajaţi.

Totodată, în sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de circa 77% din totalul de 60.389, personal titular şi asociat.

De asemenea, se arată în comunicat, numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja vaccinaţi cel puţin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical).

Câți profesori vor să se vaccineze şi în ce condiţii se pot deschide şcolile

Aşadar, aproape 50% dintre profesorii din învățământul preuniversitar au declarat până acum că vor să se vaccineze împotriva COVID-19. A precizat ministrul Sorin Cîmpeanu care a mai subliniat că vaccinarea este una dintre măsurile importante de care ar depinde redeschiderea școlilor la data de 8 februarie.„În primul rând, mă bucur că s-a înțeles că vaccinarea personalului din învățământ trebuie să fie prioritară. În momentul de față este prioritară. Am lansat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare, așteptăm răspunsul final în data de 15 ianuarie, după-amiază. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinare. Aproape. Și deja sistemul universitar a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici și care s-au vaccinat deja”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai mult, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat că decizia reluării cursurilor din 8 februarie în format fizic va fi luată la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit Agerpres.