Evenimentul Zilei > Actualitate > Fondatorul Universității Spiru Haret a murit! Doliu în sistemul de învățământ
Fondatorul Universității Spiru Haret a murit! Doliu în sistemul de învățământ

Fondatorul Universității Spiru Haret a murit! Doliu în sistemul de învățământ

Aurelian Gh. Bondrea, fondatorul și un foarte iubit profesor al Universității Spiru Haret a murit la vârsta de 92 de ani.

Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea a murit la vârsta de 92 de ani. Vestea cea neagră a fost dată chiar de Universitatea pe care a fondat-o în anul 2002, anume Universitatea Spiru Haret printr-un mesaj pe Facebook.

Aurelian Gh Bondrea este omul care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, spune datele de prezentare de pe site-ul oficial.

Mesaj emoționant din partea Universității Spiru Haret: „Domnule profesor, vă mulțumim pentru tot!”

Instituţia a fost vizată, de altfel, în urmă cu an de procurorii DIICOT. În anunţul trist nefericitul eveniment este prezentat astfel: “știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”.

Doliu. „Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.

Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.

Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.

Domnule Profesor, vă mulțumim pentru tot!

Universitatea Spiru Haret”, se arată în anunțul făcut de Universitatea Spiru Haret pe Facebook.

Alte informații despre Universitatea Spiru Haret

Conform datelor publicate în prezentarea universității din iulie 2010, aceasta are 30 de facultăți, cu 49 de specializări și 64 de programe de masterat, fiind conform ziarului Financiarul cea mai mare din România. Ca număr de studenți este a doua universitate privată din lume, după Universitatea Islamică Azad, care are 1,3 milioane de studenți.

În anul 2009, Universitatea Spiru Haret avea 300.000 de studenți din totalul de un milion din România. Prin comparație, Academia de Studii Economice avea 45.000 de studenți. În prezent, Universitatea Spiru Haret are un numar de 25000 de studenti inscrisi la cele 48 de programe de licenta si la cele 34 de masterat.

Papa Ioan Paul al II-lea și Ion Iliescu au primit doctorate de onoare din partea acestei universități.

În 2011 Universitatea Spiru Haret a fost evaluată oficial drept „universitate centrată pe educație”, a treia și cea din urmă categorie de universități românești în privința calității educaționale.