Evenimentul ZileiPoliticaProfesorii nu vor să se vaccineze. Cum afectează asta deschiderea școlilor?

Profesorii nu vor să se vaccineze. Cum afectează asta deschiderea școlilor?

Profesorii nu vor să se vaccineze. Cum afectează asta deschiderea școlilor?
Alexandru Muraru, deputat PNL Iași, trage un semnal de alarmă cu privire la profesorii care nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19.

Deputatul PNL Iași Alexandru Muraru trage un semnal de alarmă cu privire la profesorii care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19.

El consideră că trebuie făcute mai multe campanii de popularizare a beneficiilor pe care vaccinul Covid-19 le oferă, mai ales în sfera învățământului din România.

Alexandru Muraru consideră că „procentul ridicat de profesori care refuză vaccinarea afectează imaginea acestora în societate și a sistemului de educație”.

Deputatul Alexandru Muraru, vicepreședinte al Comisiei de Educație din Camera Deputaților, lansează un apel public către inspectoratele școlare.

De asemenea și conducerea universităților a fost sesizată pentru demararea unor campanii interne și pe rețelele de socializare.

Profesorii nu vor să se vaccineze! Procente scăzute în toată țara

La nivel național şi-au anunţat intenţia de a se vaccina aproximativ 40% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar. La nivelul judeţului Iași, se vor vaccina împotriva COVID-19 un procent de 46.5% dintre angajaţii în învăţământul preuniversitar.

Apelul deputatului către Inspectoratul Școlar Județean

„Apelul meu este ca Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și conducerea universităților ieșene să demareze campanii de informare interne.

Și pe rețelele de socializare, pentru a convinge mai mulți profesori că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție pentru a ne reveni.

Procentul scăzut de cadre didactice care sunt dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate, precum și a sistemului de educație ca întreg.

În acest moment, din motive de multe ori neîntemeiate, statutul profesorilor nu este apreciat așa cum ar trebui.

Lupta în acest moment se duce în mințile oamenilor, după ce cercetătorii au reușit să confecționeze în laboratoare ”arma”.

Rolul profesorilor este cu atît mai important, cu cât ei reprezintă modele pentru elevi și părinți.

De aceea, apelul meu este să sprijine campania națională de vaccinare și efortul statului de a pune capăt pandemiei.

Doar imunizarea populației prin vaccinare poate elimina virusul.

Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech a primit undă verde în România și în toată Uniunea Europeană.

Vaccinul este singura cale pentru a reveni în clase, pentru a ne reîntâlni cu elevii și studenții”, a spus Alexandru Muraru, deputat PNL Iași.


Accesează: