Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea încearcă să-i țină pe elevi în casă, în această perioadă, amenințându-i că vor fi legitimați în cazul în care vor fi găsiți pe străzi.

„Este posibil ca, în această perioadă, dragi elevi, să fiţi legitimaţi dacă ieşiţi pe străzi. Vă indicăm să staţi cât se poate de mult acasă. Rugăm toţi colegii profesori să ţină legătura cât mai des, prin mijloace online, cu elevii. Vă rugăm să vă informaţi doar din surse sigure. Mesajul nostru către elevi, părinţi şi profesori îndeamnă la calm şi responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al IŞJ Vrancea.

Inspectorul general al ISJ Vrancea, Dorin Cristea a precizat, însă, că nu vor fi și alte sancțiuni pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație.

„Este mai mult o sperietoare pentru a-i determina pe elevi să rămână acasă și să nu se mai strângă în grupuri pe străzi. În Focșani, sunt câteva locuri de întâlnire tradiționale – în centrul orașului – unde adolescenții se strâng în grupuri imediat ce se îmbunătățește vremea. Încercăm să evităm aceste lucruri și să-i determinăm să rămână acasă, în condițiile în care școlile au fost închise”, a precizat Dorin Cristea.

Potrivit sursei citate, elevii şi profesorii din Vrancea sunt rugaţi să evite zonele aglomerate, să limiteze folosirea bancnotelor şi a monedelor și să să respecte reguli stricte de igienă.