Detalii despre relația tensionată dintre cei doi frați au fost scoase la iveală într-o carte publicată de istoricul britanic Robert Lacey. Mai mulți factori au dus la răcirea relațiilor dintre Prințul Harry, tatăl său, Prințul Charles și fratele său prințul William. Între acestea stau căsătoria cu Meghan Markle și intrarea în Familia Regală, renunțarea la statutul regal și mutarea în Statele Unite, dar și interviul picant și acuzațiile dure din interviul cu Oprah Winfrey.

În noua carte sunt date publicității detalii necunoscute despre conflictele apărute între cei doi frați încă de pe vremea când ducii de Sussex locuiau la Palatul Kensington din Londra.

Autorul cărții susţine că cei doi frați au avut o discuţie aprinsă la telefon, după ce angajaţii lui Meghan Markle s-au plâns de rele tratamente aplicate de aceasta. Harry i-a luat apărarea lui Meghan, susţinând că soţia lui este, de fapt, victima unui complot.

Acest lucru l-a înfuriat foarte tare pe William care a cerut secretarului său privat, Simon Case, să separe cele două familii în locuința de la Palatul Kensington.

William a determinat mutarea ducilor de Sussex din Marea Britanie

Într-un alt fragment din carte, publicat în ziarul The Times, un amic al celor doi prinți spne că William l-a dat afară pe Harry din Palatul Kensington.

„William nu a mai vrut să-i aibă în apropiere”, a spus acesta.

Astfel, se pare că motivul pentru care Ducii de Sussex au decis să se mute din Marea Britanie ar fi fost legat de decizia Prințului William, viitorul moștenitor al tronului.

„William a simțit nevoia să o îndepărteze pe Meghan, cu agenda ei subversivă, de activitatea monarhiei britanice. Aceasta deoarece ea a dat impresia că nu înțelege și nici nu dorește să respecte toate acestea. Cu certitudine, voia s-o îndepărteze pe Meghan, pentru început, din căminul în care el și fratele său au trăit în bună pace, vreme de mulți ani. Pur și simplu, William nu-i mai voia pe ea și pe Harry în preajma sa”, susține Robert Lacey.

printul harry meghan markle avere

Neînțelegerile dintre cei doi frați au apărut de multă vreme

Istoricul susține că neînțelegerile dintre cele două familii au apărut cu mult înainte de luna martie 2019. Iar acest lucru vine în confirmarea declarațiilor lui Harry de la începutul anului 2021.

„Știm că prinții William și Harry nu mai erau în termeni buni înainte de plecarea în Australia. Relațiile dintre ei se schimbaseră, după cum spune Harry, și încă drastic. Frații se despărțiseră în termeni extrem de răi, iar necazurile au pornit din tratamentul rigid și pretinsa persecuție la care a fost supus personalul de către Meghan”, a spus Lacey.

În interviul acordat lui Oprah Winfrey, Harry a povestit că relația dintre Meghan și Familia Regală s-a deteriorat după turneul celor doi în Australia și Pacificul de sud, din toamna lui 2018. Membrii familiei au constatat cât de bine se descurcă ducesa de Sussex în turneele oficiale și au început să fie geloși, comparând-o cu Prințesa Diana.

„Știi, tatăl și fratele meu, Kate și toată familia erau foarte amabili cu ea. Dar totul s-a schimbat după turneul în Australia și Pacificul de sud. Era prima oară când familia a văzut cât de minunată era Meghan în acțiuni oficiale”, a spus prințul Harry.

Prinţul Harry a fost jignit de rockerul Noel Gallagher

Meghan, descrisă ca un agresor care poza în victimă

După revenirea din Australia, turneu în care au anunțat că așteaptă primul copil, Jason Knauf, secretarul de presă a sesizat un superior în legătură cu cazurile de persecuție a personalului. În anul 2018, i-a transmis lui Simon Case, secretarul particular al Prințului William, un e-mail în care a spus: „Sunt foarte îngrijorat că ducesa a fost capabilă să persecute doi asistenți personali anul trecut. Tratamentul aplicat a fost total inacceptabil”.

Un alt angajat a spus că l-a auzit pe Harry țipând, în telefon, la un alt salariat.

„Am surprins o convorbire dintre Harry și unul din asistenții săi principali. Harry zbiera la telefon. Famiia ducilor de Sussex era cu adevărat un mediu toxic. Oameni urlau și strigau unii la alții”, a spus angajatul.

O astfel de situație este descrisă în cartea istoricului Robert Lacey, de către un alt membru al personalului. Acesta o descrie pe Meghan drept un agresor care poza în victimă, manipulând angajații.

„Meghan poza în victimă, dar ea era agresorul. Oamenii se simțeau manevrați de ea. Nu știau cum să procedeze cu această femeie. Ei credeau că este o narcisistă și o sociopată – de fapt, dereglată mintal. Asta i-a atras unul spre celălalt de la bun început – două bunuri stricate”, se arată în carte.

„Persecuția figura frecvent în relatările mai multor angajați, împreună cu un set de inițiale mult mai sinistru: TSPT (tulburare de stres posttraumatică)”, a scris Lacey.