Cârnații fragezi. Secretul pentru un preparat fără cusur

Cârnații fragezi. Secretul pentru un preparat fără cusurcârnați de casă / sursa foto: dreamstime.com

Un ingredient ar trebui adăugat în cârnații de casă pentru a fi cât mai pufoși. Doar respectând rețeta poți avea o consistență pufoasă.

Cârnații de casă, nelipsiți de la masa de Crăciun

De sărbători, cârnații de casă sunt apreciați de mulți români, dar pentru ca rezultatul să fie unul uimitor trebuie respectați anumiți pași. La prepararea lor, nu trebuie uitat un ingredient foarte important.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, gospodinele din România intră în febra pregătirii preparatelor din carne. Multe dintre acestea vor cumpăra carne de porc din care vor face mâncare tradițională.

Pe masa de Crăciun, în România se obișnuiește să fie sarmale, cârnați, friptura de porc, salata boeuf și cozonac.

Bucatele gătite în casă, mândria gospodinelor

Gospodinele preferă ca bucatele să fie gătite în casă, să nu fie cumpărate de la magazin.

Cârnații de casă se prepară după bunul gust, iar anumite ingrediente le pot oferi un gust delicios.

În afară de carne de porc, vită, oaie sau amestec și de condimente, sunt anumite ingrediente pe care nu trebuie să fie trecute cu vederea atunci când faci cârnați.

Cârnații de casă trebuie făcuți cu ingrediente de calitate

Ingrediente de calitate, sunt importante, dar contează foarte mult și combinația dintre cărnuri. Pentru cârnații făcuți în casă, ai nevoie de un amestec de carne de porc mai grasă, cum ar fi piept sau spată, și carne mai slabă.

Grăsimea ar trebui folosită la prăjirea cârnaților pentru a evita uscarea cârnaților atunci când sunt gătiți. În felul acesta, cârnații făcuți în casă vor ieși fragezi.

Un alt secret ar fi folosirea apei minerale pentru ca acest preparat să iasă fraged.

Apa minerală, foarte importantă când gătești cârnații de casă

Apa minerală trebuie adăugată treptat dacă vrei o compoziție pufoasă. În felul acesta, compoziția se va omogeniza mai bine, iar cârnații vor ieșii suculenți și gustoși.

Este nevoie de 100 ml de apă minerală la fiecare kilogram de carne.

Carne pe grătar

Cârnați / Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum toci carnea ar fi un alt lucru de care ar trebui să ții cont atunci când vrei să faci cârnați de casă.

Atunci când toci carne este indicat să folosești o mașină de tocat care are sita medie sau mare, în funcție de textura dorită. Dacă vrei să fie mai fină, carnea trebuie trecută de două ori prin mașină.

Condimentele, foarte importante în a da gust intens

Adăugarea condimentelor reprezintă un pas foarte important pentru obținerea cârnaților gustoși, cu un gust puternic.

Piperul, sarea, boia dulce sau iute, dar și usturoiul pisat sunt condimentele care trebuie adăugate în compoziția pentru cârnați. Unele gospodine mai obișnuiesc să adauge ienibahar sau cimbru.