Evenimentul Zilei > Social > Campania de vaccinare. Cum se pot face programările pentru serul AstraZeneca. Informații de ultimă oră
Campania de vaccinare. Cum se pot face programările pentru serul AstraZeneca. Informații de ultimă oră

Campania de vaccinare. Cum se pot face programările pentru serul AstraZeneca. Informații de ultimă oră

Campania de vaccinare va fi întărită și de intrarea în joc a vaccinului AstraZeneca. Iată cum și unde se pot face programările.

Campania de vaccinare din România continuă cu un nou pas important. Platforma pentru programare la vaccinare a fost actualizată. Va fi luat în calcul și vaccinul AstraZeneca. Înscrierile se pot face cu cel puțin 72 de ore înainte și pentru o perioadă de 20 de zile. Anunțul a fost făcut, astăzi, de oficialii de la Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

„În baza cerinţelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost actualizată şi permite programarea la persoanelor eligibile pentru vaccinare din această etapă, astfel: cu minim 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin; pentru o perioadă de 20 de zile începând cu prima zi disponibilă”. Au transmis cei de la CNCAV.

Iată un exemplu concret, adresat tuturor celor care vor să intre în campania de vaccinare împotriva coronavirusului

Concret, oficialii au explicat: „Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00). Și până în data de 12 martie (ora 20.00). Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) şi până în data de 13 martie (ora 20.00).” S-a mai precizat în comunicatul emis astăzi.

De asemenea, s-a mai punctat faptul că ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59. Iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 08.00. Adică ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise.

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, 18 februarie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

CNCAV a precizat că 163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, 18 februarie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare. Iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Platforma pentru cei care doresc să-și facă programare pentru imunizare poate fi accesată aici. Este nevoie de crearea unui cont pentru a deveni utilizator activ.