Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania de vaccinare ajută virusul să se dezvolte. Scenariu emis de un virusolog renumit
Campania de vaccinare ajută virusul să se dezvolte. Scenariu emis de un virusolog renumit

Campania de vaccinare ajută virusul să se dezvolte. Scenariu emis de un virusolog renumit

Un medic belgian, Geert Vanden Bossche, specialist în vaccinuri, a ajuns la concluzii ce sunt mai mult decât îngrijorătoare.

O concluzie îngrijorătoare a fost făcută public de un virusolog belgian. Este vorba despre doctorul Geert Vanden Bossche, expert în vaccinuri. Specialistul a avertizat că o campanie mondială de vaccinare nu poate fi eficientă, pentru că nu preîntâmpină infectarea cu coronavirus, ba dimpotrivă. Și asta pentru că virusul are abilitatea de-a fenta reacția imunitară a organismului. Iar asta ar putea să amplifice problemele create de pandemie.

Care este problema campaniilor de vaccinare în masă

„Implementarea în masă a măsurilor draconice de prevenție va alimenta apariția unor variante și mai infecțioase și astfel reprezintă o amenințare tot mai mare pentru categoriile tinere sau pentru cei care au imunitate naturală.

Campaniile de vaccinare în masă vor duce la apariția variantelor care vor deveni tot mai infecțioase și se va ajunge la variante rezistente la vaccin. Campaniile de vaccinare în masă ale vârstnicilor sau a celor vulnerabili măresc riscul pentru categoriile mai tinere sau pentru cei cu imunitate naturală”, a avertizat medicul belgian.

„Sunt un pericol și mai mare”

Belgianul a mai atras atenția că vaccinarea persoanelor tinere poate să creeze și ea o catastrofă. „Vaccinarea va duce la apariția de variante și mai infecțioase care deja circulau în populație înainte de campania de vaccinare. Campanii de vaccinare în masă ale vârstnicilor urmate de vaccinarea în masă a tinerilor (care au protecție naturală) sunt un pericol și mai mare pentru aceste categorii din cauza faptului că presiunea infectării în populație va crește tot mai mult. Vaccinarea tinerilor va suprima protecția naturală.”

„Anticorpii din vaccin vor suprima tot mai mult anticorpii naturali care neutralizează virusul”

Mare problemă este că anticorpii naturali sunt anihilați de cei creați în urma vaccinării. „Anticorpii din vaccin vor suprima tot mai mult anticorpii naturali care neutralizează virusul. Această combinație – erodarea imunutății naturale, combinată cu o rată de infectare tot mai mare în populație, din cauza vaccinării în masă – va duce la un pericol foarte ridicat pentru cei tineri. Concluzia mea este că nu există nicio dovadă a vreunui beneficiu al campaniilor de vaccinare în masă pentru COVID”, a declarat Geert Vanden Bossche, conform Antena 3.