Evenimentul Zilei > Social > Virusolog renumit: „Vine și al treilea val al pandemiei”. S-a stabilit și data
Virusolog renumit: „Vine și al treilea val al pandemiei”. S-a stabilit și data

Virusolog renumit: „Vine și al treilea val al pandemiei”. S-a stabilit și data

Nu s-a încheiat al doilea val al pandemiei, dar unii specialiștii privesc îngrijorați spre începutul anului 2021.

O pondere foarte ridicată în ceea ce privește cazurile de infectare cu coronavirus se înregistrează în Italia, țara care a avut cele mai mari necazuri, în această privință, la debutul pandemiei, în primăvară. Un italian din 60 a fost bolnav, numărul celor care au contractat coronavirus ajungând la 1.066.401. În ultimele 24 de ore, în „Cizmă” au fost înregistrate 636 de decese provocate de virusul care a dat întreaga lume peste cap și 37.978 de noi cazuri.

Se intră în izolare regională?

În aceste zile, oficialii italieni iau în calcul un nou lockdown regional. Chiar dacă situația devine din ce în ce mai gravă în Italia, Domenico Arcuri, comisarul pentru situații de urgență este optimist. „Curba de contagiune pare să înceapă să se aplatizeze. Este nevoie de răbdare”, a afirmat oficialul italian.

În ceea ce privește vaccinare, la început vor fi luate în calcul 1,7 milioane de persoane, cele mai vulnerabile în fața riscului de infectare. „Vom începe cu prima fază vaccinând 1,7 milioane de cetăţeni. Stabilim categoriile la care să administrăm primele doze. Oamenii care lucrează în spitale vor fi printre primii care vor primi vaccinuri şi apoi persoanele în vârstă care sunt mai fragile”, a mai afirmat Arcuri.

Tentația politicienilor în luna decembrie

Pe de altă parte, un mesaj îngrijorător a venit din partea lui Fabrizio Pregliasco, unul dintre virusologii de la Universitatea din Milano. Specialistul a avertizat că un al treilea val va veni în luna februarie a anului viitor. „Este imperios necesar ca țara să înceapă să se pregătească pentru cel de-al treilea val care va veni în luna februarie a anului 2021”, a avertizat virusologul din Milano.

El este de părere că autoritățile nu ar trebui să slăbească șurubul restricțiilor pentru că vin sărbătorile lunii decembrie. „Ne aflăm în fața riscului ca politicienii să fie tentaţi să minimalizeze situaţia, aşa cum s-a întâmplat vara, pentru a reactiva economia”, a mai afirmat Pregliasco.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: