Evenimentul ZileiSocialBonusuri pentru personalul medical din România. Fiecare medic va primi 100 de lei

Bonusuri pentru personalul medical din România. Fiecare medic va primi 100 de lei

Bonusuri pentru personalul medical din România. Fiecare medic va primi 100 de lei
Bonusuri pentru personalul medical din România. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că personalul medical din spitale, medicii de familie  vor primi bani pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor să se vaccineze.
Bonusuri pentru personalul medical din România.  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seara că personalul medical din spitale, dar şi medicii de familie care reuşesc să convingă cât mai mulţi oameni să se vaccineze vor primi bonusuri.

Ministrul Sănătății a vorbit despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern prin care medicii din spitale, medicii de familie cât și asistentele să fie plătiți.

Banii sunt pentru a rezolva „problema personalului vaccinator, deoarece a primit semnale din mai multe locuri din țară că ar putea exista o problemă în acest sens”.

Bonusuri pentru personalul medical din România. Câţi bani vor mai primi medicii dar şi asistenţii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu spune că în proiect se prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator. „Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a subliniat ministrul.

Cu privire la medicii de familie nu a avansat încă suma care ar putea s-o primească dacă au succes la vaccinare

„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă proiectul nu va fi criticat de cei care sunt împotriva vaccinului, ministrul sănătății a răspuns:

„E ca și cum ai fi împotriva educației și ai spune că plătești profesorii ca să educe.

E un pas firesc și nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”, a concluzionat ministrul Sănătăţii la Digi24.

Franţa: Medicii, stimulaţi financiar pentru fiecare vaccin efectuat

Modelul pe care doreşte să-l aplice ministrul Sănătăţii este în desfăşurare deja în Franţa. Pe platforma „SI Vaccin Covid”, practicienii vor trebui să introducă informaţii despre consultaţia prealabilă injectării vaccinului şi despre vaccinul injectat.

Fişierul „SI Covid Vaccine”, lansat pe 4 ianuarie pentru a asigura eficacitatea campaniei de vaccinare în Franţa, va încuraja medicii să-şi dea silinţa pentru a injecta cât mai multe persoane.

Acest lucru este sugerat de postările distribuite de câteva mii de ori pe Facebook şi Twitter, care explică faptul că „medicii vor primi o primă de ,,5,40 euro” pentru orice vaccinare introdusă în această bază de date. „5,40 euro pentru a crea un apartheid al celor nevaccinaţi care vor deveni sub-cetăţeni”.


Accesează: