Evenimentul Zilei > International > Biden anunță primele trei priorități: COVID-19, COVID-19, COVID-19
Biden anunță primele trei priorități: COVID-19, COVID-19, COVID-19

Biden anunță primele trei priorități: COVID-19, COVID-19, COVID-19

„Există un nou sentiment de urgență din partea publicului larg”, a declarat președintele ales al Statelor Unite, țară unde pandemia a ucis peste 370.000 de persoane.

Președintele ales Joe Biden a declarat, miercuri, că pandemia de coronavirus va fi „prima prioritate, a doua prioritate și a treia sa prioritate”, din momentul în care va prelua cheile de la Casa Albă, luna viitoare.

Joe Biden a făcut aceste comentarii în cadrul unui interviu acordat New York Times. Întrebat cum intenționează să convingă publicul să-și schimbe comportamentul pentru a reduce răspândirea virusului, Joe Biden a spus că el crede că americanii „înțeleg corect problemele” generate de pandemia Covid-19, scrie Fox News.

„Există un nou sentiment de urgență din partea publicului larg”, a spus Biden. „Publicul american este dureros de sensibilizat cu privire la amploarea, daunele și costul incredibil de ridicat generate de lipsa luării măsurilor despre care noi am vorbit”, a adăugat viitorul lider de la Casa Albă.

Biden a numit actuala rată de infecție cu virusul SARS-CoV-2 drept „uluitoare” și a recunoscut că „daunele și numărul morților” vor fi „incredibil de mari” , în momentul învestiturii sale, la 20 ianuarie.

Declarațiile lui Joe Biden intervin într-o perioadă în care Statele Unite intră într-un sezon de vacanțe, călătorii și reuniuni de familie, care amenință să alimenteze epidemia mortală din toată țara.

În ciuda avertismentelor oficialilor din domeniul sănătății publice, care i-au sfătuit pe americani să rămână acasă, peste 1,19 milioane de persoane au trecut, miercuri, prin punctele de control de securitate din aeroporturile din SUA – o scădere cu aproximativ 40% față de acum un an , dar cel mai mare total dintr-o zi, de la criza sanitară care s-a instalat la mijlocul lunii martie.

Virusul SARS-CoV-2 a ucis peste 327.000 de persoane în Statele Unite, cu peste 3.000 de decese pe zi înregistrate în mai multe reprize în ultimele două săptămâni.

Gestionarea pandemiei Covid-19 de către administrația Trump a fost unul din principalele discursuri de campanie ale lui Joe Biden, democratul acuzându-l pe actualul președinte în exercițiu că a minimalizat impactul crizei sanitare.