Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o țară anunță infectări cu noua tulpină Covid-19. Panica se instalează deja
Încă o țară anunță infectări cu noua tulpină Covid-19. Panica se instalează deja

Încă o țară anunță infectări cu noua tulpină Covid-19. Panica se instalează deja

Noua tulpină de Covid-19 a fost identificată și în Danemarca. Peste 30 de cazuri au fost descoperite deja.

Danemarca anunță  descoperirea a 33 de persoane infectate cu Covid-19, dar cu noua tulpină a virusului.

Inițial, tulpina nouă de Coronavirus a fost descoperită în Marea Britanie, unde panica s-a instalat deja, dar se pare că deja s-a răspândit în mai multe țări.

Testele care au dus la identificarea celor 33 de cazuri de Covid-19 au fost efectuate în perioada 14 noiembrie  – 14 decembrie, anunță Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI) din Danemarca a arătat, într-un raport publicat miercuri.

Câte persoane sunt infectate, de fapt, cu noua tulpină de Covid-19?

Danemarca a analizat material de la 7.805 de teste pozitive în acea perioadă, ceea ce înseamnă că tulpina a fost găsită în circa 0,4% din infectări.

Pentru că doar 13,5% din testele pozitive din acea perioadă au fost analizate până acum, SSI spune că procentul cazurilor infectate cu noua tulpină de COVID-19 s-ar putea schimba.

„Ultimele rezultate ale secvenţierii genetice indică faptul că au existat infectări comunitare în Danemarca cu noua tulpină a virusului din Anglia, deşi la un nivel foarte scăzut”, a precizat SSI, conform Agerpres.

Situația Covid-19 în România

Până joi, 24 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 608.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

523.829 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 945 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Câte persoane au decedat în ultimele 24 de ore

Până joi, 14.912 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.12.2020 (10:00) – 24.12.2020 (10:00) au fost raportate 146 de decese (87 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.