Evenimentul Zilei > International > Moscova nu așteaptă la „nimic bun” de la Joe Biden. „Un rusofob”
Moscova nu așteaptă la „nimic bun” de la Joe Biden. „Un rusofob”

Moscova nu așteaptă la „nimic bun” de la Joe Biden. „Un rusofob”

Rusia nu-și face iluzii cu privire la îmbunătățirea relațiilor bilaterale cu Statele Unite, a declarat, miercuri, ministrul-adjunct al afacerilor externe ruse, Serghei Riabkov.

Rusia nu așteaptă la „nimic bun” de la viitorul președinte american Joe Biden, considerând că politica sa externă va fi ghidată de „rusofobie”, a declarat Serghei Riabkov.

„Nu ne așteptăm la nimic bun, este e clar. Ar fi ciudat să ne așteptăm la bine de la oameni care, mulți dintre ei, și-au făcut cariera pe rusobofie, aruncând cu venin asupra țării mele ”, a declarat Riabkov pentru agenția de știri rusă Interfax.

Declarațiile lui Serghei Riabkov intervin după noi tensiuni între Rusia și SUA în jurul unui gigantic atac cibernetic din Statele Unite, atribuit Moscovei.

În cadrul ministerului rus de Externe, Riabkov este responsabil de relațiile cu Statele Unite și cu neproliferarea armamentelor, în special a armelor nucleare și, ca atare, rămâne unul dintre principalii interlocutori ai Departamentului de Stat al SUA, scrie Le Figaro.

Dialog selectiv cu SUA

Potrivit acestuia, Moscova ar trebui să aibă doar un „dialog selectiv” cu Statele Unite, vizând doar „subiecte care ne interesează”. Pentru restul, este nevoie de o politică de „izolare totală a Statelor Unite, în toate direcțiile, deoarece politica americană față de Rusia este profund ostilă”,a lansat Riabkov.

Oficialul rus a decis că mingea se afla în terenul american pentru o relansare a relațiilor bilaterale și că Rusia nu intenționează „să inițieze contacte cu echipa de tranziție a lui Biden”.

Aceste observații vin la câteva ore după ce președintele american ales a promis să răspundă giganticului atac cibernetic atribuit Rusiei care a vizat țara sa, denunțând lipsa de acțiune a lui Donald Trump.

Pentru Riabkov, administrația americană aflată la final de mandat lasă „o moștenire grea”, după ce a adoptat mai multe seturi de sancțiuni împotriva Rusiei, în special din cauza atacurilor informatice și a ingerinței în alegerile prezidențiale americane din 2016.

„Totul merge din rău în mai rău. A fost caracteristic ultimilor patru ani și nu avem senzația că această tendință se va schimba ”, a spus Serghei Riabkov.