Evenimentul Zilei > International > Kremlinul face și acest pas: Putin, pregătit să colaboreze cu Joe Biden
Kremlinul face și acest pas: Putin, pregătit să colaboreze cu Joe Biden

Kremlinul face și acest pas: Putin, pregătit să colaboreze cu Joe Biden

Președintele Federației Ruse este unul din puținii lideri care a așteptat votul Colegiului Electoral american în favoarea lui Joe Biden, pentru a-l felicita pentru victorie.

A doua zi după votul Colegiului Electoral, care a oficializat victoria lui Joe Biden, Putin l-a felicitat pe președintele ales american și a spus că este „pregătit pentru o colaborare”.

Vladimir Putin i-a trimis un mesaj lui Joseph R. Biden pentru a-l felicita pentru victoria sa la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii”, informează biroul de presă de la Kremin.

„În mesajul său, Vladimir Putin i-a urat deplin succes președintelui ales și și-a exprimat încrederea că Rusia și Statele Unite, care poartă o responsabilitate specială pentru securitatea și stabilitatea globală, pot, în ciuda diferențelor lor, să contribuie efectiv la rezolvarea a numeroase probleme și să răspundă provocărilor cu care lumea se confruntă astăzi.

Președintele Rusiei a menționat că, în acest spirit, cooperarea ruso-americană, bazată pe principiile egalității și respectului reciproc, va răspunde intereselor celor două națiuni și ale întregii comunități internaționale”, se arată în comunicatul Președinției Rusiei.

„La rândul meu, sunt pregătit pentru interacțiuni și contacte cu dumneavoastră”, a subliniat Vladimir Putin.

Președintele rus este unul dintre puținii lideri care au așteptat votul Colegiului Electoral american în favoarea lui Biden pentru a-l felicita.

Putin a și explicat acest refuz prin incertitudinea care a planat asupra rezultatelor scrutinului american,  dat fiind refuzul lui Donald Trump. De a-și recunoaște înfrângerea și a multiplelor sale recursuri la justiție pentru a contesta ceea ce el a numit fraudarea alegerilor, scrie Le Figaro.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE