Beneficiile roșiilor cherry sunt la fel de incredibile ca gustul lor! De ce trebuie să le consumi

Beneficiile roșiilor cherry sunt la fel de incredibile ca gustul lor! De ce trebuie să le consumi Sursa: Facebook

Foarte populare în bucătăria mediteraneană, roșiile cherry, micuțe și pline de gust, sunt și pline de vitamine și nutrienți care ne apără organismul, chiar și de afecțiuni grave, precum cancer.

Roșiile cherry pot fi o variantă alternativă excelentă la clasicele roșii, asta pentru că sunt mai dulci, au dimensiuni mai reduse, dar sunt la fel de sănătoase.

Roșiile cherry te ajută să-ți menții sănătatea pielii

Pentru că în roșii regăsim beta caroten, poți fi sigur că pielea ta va rămâne, pentru mai mult timp, la fel de elastică și protejată împotriva acțiunilor nocive ale Soarelui.

Mai mult, roșiile conțin licopen, care reduce procesul de îmbătrânire a pielii, cât și riscul apariției unui cancer cutanat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Roșiile întăresc sistemul osos al organismului și îmbunătățesc vederea

Vitamina K și Calciul sunt prezente în roșii, iar dacă le consumăm, vom putea reduce riscul de osteoporoză, prin îmbunătățirea performanțelor masei osoase.

De altfel, roșiile previn cancerul, pentru că au în componență licopenul, care este antioxidant, iar vitaminele A și C au rolul de a proteja organismul de radicalii liberi.

Și vederea are performanțe mărite dacă consumăm roșii, căci vitamina A are și rolul de a preveni afecțiunile de la nivelul ochilor.

„Roșiile crude sunt o sursă de licopen, un antioxidant benefic pentru organismul uman și sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, potasiu și fosfor”, a spus Lauren Manganiello, dietetician și nutriționist sportiv din Long Island, New York, SUA.

„Consumul de roșii proaspete cu o sursă de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline, este o modalitate excelentă de a stimula absorbția licopenului”, a spus Manganiello.

Roșiile au puține calorii

Roșiile sunt una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, ele conținând numai 18 calorii la 100 g. Cu toate acestea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine. Datorită beneficiilor sale multiple este adesea recomandată de către dieticieni și nutritioniști în curele de scădere a colesterolului și în programele de pierdere în greutate.

Este științific dovedit ca antioxidanții prezenți în roșii oferă protecție împotriva cancerului de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar, dar și împotriva tumorile pancreatice.

În foarte scurt timp, câteva roșii se pot transforma într-o masă cu adevărat sațioasă și, în multe cazuri, o puteți face fără a a porni aragazul sau cuptorul de gătit.

Când vine vorba de roșii, acestea se pot adăuga fie la o salată sau un sandwich, combinațiile fiind nelimitate.