Alimentul preferat al românilor face minuni asupra sănătății. Beneficii nebănuite

Alimentul preferat al românilor face minuni asupra sănătății. Beneficii nebănuiteMămăligă. Sursa foto: Delicatesa.ro

Deși pare o mâncare banală, care se conjugă cu multe alte alimente, mămăliga are o multitudine de beneficii care fortifică organismul. Este recomandată și celor mici.

Unul dintre alimentele cele mai consumate în România, cu o tradiție de sute de ani în țara noastră, este foarte indicat datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătății. Celebra mămăligă conține vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina.

Mămăliga are multe efecte benefice pentru sănătate

Este recomandată atât în dietele pentru slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici. Mămăliga protejează inima pentru că este bogată în nutrienți, vitamine, dar și minerale esențiale pentru o funcționare fără mari probleme a organismului. Mălaiul conține grăsimi sănătoase benefice pentru funcționarea intestinelor, îmbunătățind astfel digestia.

Are o concentrație mică de calorii, de aceea este recomandată și în curele pentru slăbit, și în alimentația celor mici. Este maleabilă și poate fi combinată cu iaurt sau cu legume. Astfel, preparatul contribuie decisiv la o imunitate mai puternică a celor care mănâncă mămăligă.

De asemenea, după cum au concluzionat mai multe studii realizate pe această temă, alimentul respectiv contribuie la reducerea riscului de cancer. În afara vitaminelor și mineralelor pe care le conține, mămăliga mai are și un efect anti-oxidant asupra organismului.

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când este consumată destul de des, aceasta reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor, conform doctorulzilei.ro.

Este gătită din apă fiartă, sare și făină de porumb

Datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, aceasta poate reduce nivelul de colesterol rău. Trebuie menținat faptul că persoanele care consumă mămăligă au o inimă sănătoasă, iar circulația sângelui este și ea favorizată

Este gătită din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă cu o formă specială denumit ceaun. Preparată în stilul țărănesc și folosită în loc de pâine, mămăliga este mai densă decât polenta italiană până la a putea fi tăiată în bucăți asemenea pâinii. Când este gătită în alte scopuri, mămăliga poate fi mai moale, câteodată aproape de consistența terciului, conform sursei citate.

 

Ne puteți urmări și pe Google News