Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbat amendat de poliție pentru că a cerut cuiva să poarte masca de protecție. Scandal uriaș în Otopeni
Bărbat amendat de poliție pentru că a cerut cuiva să poarte masca de protecție. Scandal uriaș în Otopeni

Bărbat amendat de poliție pentru că a cerut cuiva să poarte masca de protecție. Scandal uriaș în Otopeni

Un bărbat s-a ales cu o amendă pentru că i-a cerut unui cetățean să poarte mască. A fost încadrat la tulburarea liniștii și ordinii publice.

Un bărbat susține că a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, pentru că i-a atras atenția unei persoane să poarte mască de protecție. Evenimentul a avut loc în Otopeni, acolo unde un polițist zelos l-a sancționat pe omul care îi reclama unui alt cetățean faptul că nu poartă mască. Bărbatul amendat s-ar fi făcut vinovat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Bărbat amendat pentru că i-a cerut unui cetățean să poarte mască

„Am atras atenția cuiva să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, etc… cei de la magazin au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția. A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât și pe mine pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect”. A spus bărbatul care s-a ales cu amenda de 1.000 de lei.

Care este punctul de vedere al reprezentanților IPSJ Ilfov

În acest caz, reprezentanții Inspectoratului Poliției Județene Ilfov au făcut precizări și au anunțat că va fi demarată o anchetă. „La data de 06 aprilie a.c., în jurul orelor 13:35, polițiști din Otopeni au fost sesizați cu privire la un conflict spontan, izbucnit ca urmare a unor discuții purtate între 2 persoane, pe fondul nepurtării măștii în mod corespunzător, de către una dintre acestea, într-un magazin alimentar, din localitate”, se afirmă în comunicatul respectiv.

„Polițiștii orașului Otopeni au identificat la fața locului 2 bărbați, iar din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare.

Cu privire la posibilele afirmații neprincipiale ale unuia dintre polițiști, precizăm faptul că, în urma celor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate, iar la finalizarea acestora, se va dispune potrivit actelor normative în vigoare.” Au mai spus oamenii legii.