Evenimentul Zilei > Social > Autoritățile suplimentează numărul cabinetelor de vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță
Autoritățile suplimentează numărul cabinetelor de vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Autoritățile suplimentează numărul cabinetelor de vaccinare. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Autoritățile vor deschide încă 144 de cabinete pentru imunizarea populației cu serurile de la Pfizer și alte trei cabinete pentru vaccinarea cu Moderna.

Autoritățile urmează să deschidă noi cabinete de vaccinare cu serurile de la Pfizer, începând cu data de 13 aprilie. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. De asemenea, a anunțat medicul, începând cu 6 aprilie vor fi deschise trei cabinete pentru vaccinarea cu vaccinul Moderna.

„Tot în prima parte a lunii aprilie vom fi în măsură să raționalizăm în platformă creșterea numărului de persoane de la 60 de persoane la 90 de persoane pe cabinet”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, preşedintele CNCAV a declarat că pe platforma de vaccinare anti-COVID va fi disponibil programul de funcţionare pentru fiecare centru. Acesta va fi configurabil pe un interval de 24 de ore.

Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, în acest moment, sunt înscrise pe liste de așteptare, pe platforma de programare, circa 760.000 de persoane.

„Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Potrivit spuselor sale, 57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare. Un procent de 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile. Cele mai multe persoane de pe listele de așteptare, 144.000, sunt din București, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane, Prahova cu 36.000, Ilfov cu 30.000, Mureș cu 28.000 și Iași cu 27.000.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că o persoana care anuleaza rezervarea la vaccinare își pierde locul de pe lista de asteptare. Aceasta este trecută automat la finalul listei.