Valeriu Gheorghiţă dă marea veste. Să fie semnul care anunţă finalul pandemiei?

Valeriu Gheorghiţă dă marea veste. Să fie semnul care anunţă finalul pandemiei?

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a dezvăluit sâmbătă seara, la Antena 3, că dinspre comunitatea ştiinţifică au venit semnale ce indică faptul că vaccinarea anuală împotriva Covid-19 ar putea să nu fie necesară.

Valeriu Gheorghiţă dă marea veste! Să fie semnul care anunţă finalul pandemiei? Invitat în emisiunea „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor, Valeriu Gheorghiţă a răspuns întrebărilor venite din partea telespectatorilor.

Printre aceste întrebări a fost şi cea referitoare la posibilitatea vaccinării anuale împotriva Covid-19, aşa cum se procedează în cazul vaccinării antigripale.

„(ce se întâmplă cu românii vaccinaţi în afara UE?) Toate vaccinurile avizate de UE sunt recunoscute în România, cu condiţia să fie făcută schema completă de vaccinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

(n.r. - dacă avem programare la vaccin şi ne-am infectat cu Covid-19, stăm acasă?) Categoric stăm acasă şi ne vom vaccina doar după ce ne vom vindeca.

Valeriu Gheorghiţă dă marea veste

Valeriu Gheorghiță

(n.r. – cât durează imunitatea după vaccinare) Imunitatea după vaccinare durează cel puţin 12 luni, dar avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea persoanelor vaccinate.

În acest moment, Pfizer şi Moderna evaluează adaptarea noilor vaccinuri la noile secvenţe de ARN mesager care corespund acestor tulpini noi, respectiv tulpinii britanice şi tulpinii africane. În funcţie de asta este posibil să efectuăm o a treia doză adaptată la aceste tulpini noi.

Ne apropiem de două milioane de persoane vaccinate. Până la finalul lunii martie vom îndeplini acest obiectiv. Este mult mai bine decât ne aşteptam. Din luna aprilie ar trebui să depăşim peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic.

Este obligatoriu să urcăm spre pragul de 100.000 de persoane vaccinate şi din a doua jumătate a lunii aprilie trebuie să-l depăşim. Din 6 aprilie vom creşte capacitate din centrele de vaccinare, de la 60 de persoane la 90 de persoane.

În opinia mea şi nu doar a mea (n.r. - referire la comunitatea ştiinţifică care face schimb de informaţii cu cel care este coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în România), nu cred că vom ajunge să facem vaccinul acesta în fiecare an”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.