Evenimentul Zilei > Actualitate > Misteriosul Vladimir Putin. De ce nu s-a fotografiat la vaccinare
Misteriosul Vladimir Putin. De ce nu s-a fotografiat la vaccinare

Misteriosul Vladimir Putin. De ce nu s-a fotografiat la vaccinare

Vladimir Putin a explicat de ce nu a acceptat să fie fotografiat în momentul în care s-a vaccinat împotriva COVID-19, refuzând, totodată, să dezvăluie numele serului cu care a fost imunizat.

Misteriosul Vladimir Putin.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face pe misteriosul și refuză să dezvăluie cu ce vaccin s-a imunizat împotriva COVID-19. Întrebat de jurnaliști ce ser a folosit medicul care l-a vaccinat, liderul de la Kremlin a refuzat să-i dezvăluie numele. El a precizat doar că este vorba despre unul dintre cele trei vaccinuri dezvoltate de Rusia, după cum relatează Știrile TVR.

Liderul de la Kremlin a vorbit pentru prima oară și despre propria să imunizare și de ce nu a făcut-o în fața camerelor de luat vederi. El a refuzat să ofere informații despre numele vaccinului deoarece consideră aceste gest drept neserios. În plus, a mai spus Vladimir Putin, este ușor de falsificat.

„Am primit unul dintre cele 3 vaccinuri ale noastre. Le-am cerut colegilor să nu discute despre asta, nici eu nu am făcut-o. Aşa că habar nu au. Doar doctorul care m-a injectat ştie ce am primit”, a declarat Vladimir Putin.

Misteriosul Vladimir Putin

Întrebat de reporter cum s-a simțit după vaccinare, dacă a avut reacții adverse, președintele rus a declarat că a avut doar mici dureri musculare, a doua zi. În rest, temperatura a fost normală.

„Înainte de culcare am pus pe noptieră un termometru. Dimineaţa de după am simţit nişte mici dureri musculare. Mi-am luat temperatura dar era normală”, a precizat Vladimir Putin.

De ce nu s-a fotografiat la vaccinare

El a declarat că nu s-a lăsat fotografiat în momentul vaccinării pentru că o astfel de imagine ar fi foarte ușor de falsificat. Astfel, în opinia sa, astfel de imagini, cu liderii politici în timp ce se imunizează nu pot fi luate în serios

„Dacă cineva ar vrea să falsifice acest lucru, să păcălească oamenii, la nivelul ăsta e foarte uşor. Poţi să arăţi o injecţie dar în seringă să fie soluţie salină, chefir sau suc de portocale. Desigur, glumesc. Dar poate primeau vitamine. În opinia mea, asemenea imagini nu pot fi luate în serios”, a mai spus președintele Rusiei.

Vladimir Putin s-a declarat încrezător că Rusia va atinge așa-numita imunitate de turmă până la finele acestei veri.