Evenimentul Zilei > Actualitate > Atentat la Arad. Șeful Poliției Române a luat o decizie majoră pentru anchetă
Atentat la Arad. Șeful Poliției Române a luat o decizie majoră pentru anchetă

Atentat la Arad. Șeful Poliției Române a luat o decizie majoră pentru anchetă

Șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, se implică personal în ancheta demarată după tulburătorul atentat de la Arad şi va coordona cercetările chiar din oraşul în care a explodat maşina omului de afaceri Ioan Crişan.

Atentat la Arad. Șeful Poliției Române a luat o decizie majoră pentru anchetă. Astfel, chestorul Benone Matei se va deplasa la Arad pentru a-şi ajuta colegii în ancheta preluată de Parchetul General.

Amintim că la puţin timp după ce Ioan Crişan a murit din cauza exploziei, s-a decis ca un procuror al Parchetul General să se ocupe de anchetă având în vedere „complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Una dintre primele ipotezele luate în calcul de anchetatori este ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad reprezintă fost un asasinat la comandă. Presa centrală a dezvăluit că bomba ar fi fost activată de la distanță.

Șeful Poliției Române a luat o decizie majoră pentru anchetă

Încă din ziua în care Ioan Crişan şi-a pierdut viaţa, reprezentanţii Serviciul Român de Informații (SRI) au anunțat că participă la investigație şi au exclus ipoteza unui atac terorist.

Ioan Crișan deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulți ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câțiva kilometri de municipiul Arad.

Ferma era dotată cu 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri. O parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește.

Ştire în curs de actualizare. Revenim curând cu mai multe informaţii.