Evenimentul Zilei > Actualitate > Atentatul de la Arad. Informațiile deținute de amanta victimei o pot transforma în martor protejat
Atentatul de la Arad. Informațiile deținute de amanta victimei o pot transforma în martor protejat

Atentatul de la Arad. Informațiile deținute de amanta victimei o pot transforma în martor protejat

Aurora Ardelean, contabila și amanta omului de afaceri Ioan Crișan, este deținătoarea unor informații extrem de prețioase despre viața și activitatea celui asasinat în apropierea blocului ei. Este posibil ca procurorul de caz să o declare „martor protejat”, dacă în următoarele zile nu i se va stabili un amestec în execuția de tip mafiot a iubitului ei.

Polițiștilor nu le-a fost greu să afle de legătura extraconjugală a lui Ioan Crișan (66 de ani), la scurt timp după moartea cumplită a acestuia. De la primii martori au aflat că, aproape zilnic,Ioan Crișan venea la Aurora Ardelean, în apartamentul ei situat într-unul din blocurile din ansamblu unde, la parter, funcționează supermarketingul Profi și cafeneaua cu terasă.  

După o zi petrecută la ferma din Iratoșu unde creștea somni africani, Crișan ajungea seara în Arad, în apartamentul de bloc din cartierul Micălaca, zona Vlaicu, numită așa după Universitatea Aurel Vlaicu din apropiere. Apartamentul îi aparține contabilei și iubitei sale Aurora Ardelean. Așa cum deja s-a aflat, era o relație de vreo 10 ani, asumată. De ea știa și soția lui Crișan și fiica sa, fosta soție a deputatului liberal Sergiu Bîlcea.

Din acest apartament din Micălaca, Crișan a plecat cu o seară înainte de a fi ucis. S-a urcat în Mercedesul său parcat, se pare, tot în față la Profi, și a plecat acasă la soție, urmând ca dimineață să revină în Micălaca pentru a-și bea cafeaua la terasă.

Acest apartament din Micălaca, de 3 camere, apare în declarația de avere a Aurorei Ardelean (53 de ani), devenită consilier local în comuna Iratoșu după alegerile din 2020, pe listele PPUSL. 

Contabila Aurora Ardelean știe totul despre afacerile, activitățile și relațiile lui Ioan Crișan, inclusiv din mediul politic. Toate documentele treceau prin mâinile ei. Și sunt stocate în computerul din biroul de la Iratoșu. Polițiștii au început deja cercetarea informatică a tuturor obiectelor electronice ce au legătură cu omul de afaceri asasinat.

Firma de transport este în prima linie a ipotezelor de lucru ale anchetatorilor. Iar Aurora Ardelean era colaboratoare plătită și la o firmă de transport și logistică. O astfel de firmă se ocupă cu dirijarea traficul camioanelor și stabilește traseul acestora, care sosesc în vămile românești. Anchetatorii investighează toate pistele legate de transporturi căci poate fi vorba și de trafic de țigări, dar și de droguri. Informațiile curg.

Cine este și ce avere are femeia care era zi de zi lângă Ioan Crișan

Aurora Ardelean este născută și crescută în Iratoșu, comună de graniță cu Ungaria, situată la vreo 25 de km de Arad. Părinții și sora ei trăiesc încă în comună. Tot aici, contabila are o casă cu teren de peste 2.000 de metri pătrați.

Aurora Ardelean nu este căsătorită. Toată averea declarată este pe numele ei. Și nu e deloc mică, după cum e consemnată în declarația de avere, depusă la primăria unde este consilier local.

Aurora Elena Ardelean are un depozit, făcut anul trecut, de 12.000 de euro. Economii. Deține și trei proprietăți în Iratoșu, pe lângă apartamentul de 3 camere din blocul din cartierul Micălaca, zona Vlaicu. Una bucată casă iese în evidență: se întinde pe o suprafață de 2.280 mp și este o donație. De la părinți, în niciun caz nu este. 

Toate celelalte 3 apartamente (două în comună și unul în Arad) sunt cumpărate de Aurora Ardelean. Apartmentul din Arad este ahiziționat în 2003, apoi celelalte două în 2006. An de prosperitate, care-i precede pe următorii, la fel de fructuoși din punct de vedere financiar.

Doi ani mai târziu, în 2008, contabila și-a cumpărat un autoturism Opel. 

Om sărac, după veniturile anuale

Singurele venituri, consemnate în declarația de avere depusă la Primăria Iratoșu, sunt legate și ele de munca pentru Ioan Crișan. Este director la Crimatex, ferma de somni africani, având venituri anual (pe 2020) de 11.937 lei; director la Primatex, de unde a obținut venituri de doar 912 lei și controlor de trafic la firma Translogistic, de unde a primit 3.718 lei. Sume derizorii.

Cu tot acest venit mic, Aurora Ardelean a împrumutat o persoană cu 30.000 de euro. Și îi ajungeau banii și pentru vacanțe prin străinătate, așa cum reiese din fotografiile postate pe mai multe pagini de socializare pe care le-a deschis în ultimii ani. Pe cea folosită în ultima perioadă, Aurora Ardelean a făcut niște postări șocante.

O fotografie mesaj publicată de amantă?

A doua zi după groaznica moarte a iubitului ei, Aurora Ardelean a postat o fotografie ca un simbol: o pădure albă, cu brazi acoperiți de zăpadă. Nu a scris niciun cuvânt lângă ea. 

A pus-o ca poză de copertă. Apoi, a doua zi, a aplicat pe ea fotografia iubitului. Ioan Crișan cu o mare de zăpadă în jurul lui. Într-un anumit jargon, „zăpada” înseamnă o anumită „marfă”. O fi viziunea romantică a iubitei sau un mesaj anume? Vom afla sau nu.