Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetatorii au o imagine explozivă de la Arad. Ce s-a întâmplat sâmbătă, în ziua morții lui Ioan Crișan
Anchetatorii au o imagine explozivă de la Arad. Ce s-a întâmplat sâmbătă, în ziua morții lui Ioan Crișan

Anchetatorii au o imagine explozivă de la Arad. Ce s-a întâmplat sâmbătă, în ziua morții lui Ioan Crișan

Atentatul de la Arad asupra lui Ioan Crișan este departe de a se încheia. Asta în ciuda eforturilor depuse de echipa de criminaliști care s-a deplasat la locul atentatului, dar și de ziariști, care încearcă să afle, pe căi oficiale sau neoficiale, ultimele momente din viața omului de afaceri.

Evenimentul Zilei s-a conectat la filmul tragic al exploziei încă din primele clipe și a scos în evidență lucruri neștiute de publicul larg.

După conversația dintre Gheorghe Falcă și fata lui Ioan Crișan, conversație care arată legăturile dintre politicieni și oamenii locali de afaceri – mai mult sau mai puțin legale – EvZ.ro a oferit detalii în EXCLUSIVITATE și din anchetă.

Arădenii vorbesc despre relațiile lui Crișan cu lumea politică, despre o oarecare protecție pe care el și familia sa o aveau dinspre greii județului. Iar anchetatorii au aflat și ei multe, mai ales după înregistrarea convorbii telefonice dintre europarlamentarul Gheorghe Falcă și fata lui Ioan Crișan.

Anchetatorii au o imagine explozivă de la Arad. Ce s-a întâmplat sâmbătă, în ziua morții lui Ioan Crișan
Anchetatorii au o imagine explozivă de la Arad. Ce s-a întâmplat sâmbătă, în ziua morții lui Ioan Crișan

Mobilul asasinatului trebuie să fie ceva cu greutate, atâta vreme cât s-a creat scenariul „în văzul lumii” ca să se transmită un mesaj către cei rămași în viață.

Anchetatorii își pun semne de întrebare în legătură cu un eveniment petrecut sâmbătă la Arad

Se pare că anchetatorii analizează atent o secvență petrecută chiar sâmbătă și până acum nu a reprezentat un punct-cheie. În secvențele filmate sâmbăta – imediat după ce mașină în care se afla Ioan Crișan a fost fost aruncată în aer – este surpinsă o persoană cheie în ancheta asasinării omului de afaceri: directorul executiv al firmei lui.

Femeia stă pe o bancă însoțită de câțiva bărbați, aproape de locul exploziei. Persoana a fost audiată mai multe ore de procurori. Asta după ce șoferul de TIR, care făcea parte din grupare, a fost arestat.

Revenind la femeie, aceasta a fost, aproape 10 ani de zile, foarte apropiată de Crișan și știe multe despre afacerile lui. Autoturismul în care a fost ucis bărbatul ar fi fost chiar înregistrat pe numele unei rude de-a ei – spun surse din anchetă.

Directorul executiv al firmei lui Ioan Crișan se ocupă și de contabilitatea afacerilor bărbatului, menționează anchetatorii.

Ioan Crișan își desfășura o parte a afacerilor la granița cu Ungaria

În același timp, este și consilier local în comuna unde Crișan avea ferma de somn african și unde își ținea camioanele folosite pentru transport – inclusiv în afara țării.

Localitatea este situată la granița cu Ungaria, iar ferma este într-o zona izolată. În jur are doar terenuri agricole.

Posibilele legături ale lui Crișan cu rețelele de traficanți sunt verificate în continuare. Camioanele lui ajungeau în țări din Europa de Est – cel mai des Bulgaria și Ucraina.

Ce spune Dumitru Coarnă și Cosmin Andreica despre atentatul de la Arad

Dumitru Coarna, fost președinte FSNPPC: “Era vorba de niște relații extraconjugale, dar am înțeles că erau niște relații asumate. Toată lumea știa. De aceea a fost sigilată locuința. A fost cercetată, au fost ridicate anumite probe care ne pot duce la o concluzie”.

Cosmin Andreica, președintele sindicatului EUROPOL: “Dacă ne uităm la acest atentat e clar că vorbim de cauze infracționale care acționează în zona traficului de persoane, evident a traficului de țigări, trafic de droguri și așa mai departe. Deci dacă aceste fapte ar fi fost dovedite și nu ar fi permis acestor grupări să se dezvolte atât de mult, probabil nu eram în fața acestui mesaj transmis de reprezentantul unei grupări infracționale”.