Atacurile teroriste din Viena. Poliția face 14 arestări

Atacurile teroriste din Viena. Poliția face 14 arestări

Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer. a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator.

Unul dintre atentatorii de la Viena era monitorizat de autorități și visa să se alăture trupelor ISIS din Siria

Karl Nehammer, a informat, marți că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena de luni seară, transmite Reuters.

Pe de altă parte, oficialul austriac a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile din Viena au făcut numeroase apeluri, după atacul terorist de luni, ca cetățenii să nu mai posteze înregistrări pe rețelele de socializare pentru că acest lucru i-ar putea avantaja pe atacatori.

Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului de luni seară se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi, şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe, a precizat Nehammer.

El a adăugat că poliţistul care a fost rănit grav în timpul atacului se află în stare stabilă, scrie Agerpres.

Anterior, postul austriac ORF, citat de Reuters, relatase că forţele de ordine au arestat un bărbat în Linz, oraş în nord-vestul Austriei. Un bărbat, descris drept islamist, a fost scos încătuşat dintr-o casă de către poliţişti puternic înarmaţi, a transmis ORF, care a adăugat că nu este deocamdată clar dacă individul avea vreo legătură cu atacul de luni din Capitala Austriei.

Un bărbat, presupus simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic a deschis focul și a împușcat mortal patru persoane, luni seara, în capitala Austriei

Potrivit ministrului Karl Nehammer, atacatorul - un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă - a păcălit programul de combatere a radicalizării.

Individul a fost identificat drept Kujtim Fejzulai. Avea cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că împuşcăturile de luni seara din Viena sunt un „atac terorist respingător” şi a adăugat că armata va proteja obiectivele din capitală pentru ca poliţia să se poată concentra asupra operaţiunilor antiteroriste

La rândul lor, liderii instituţiilor europene, preşedintele Franţei şi ministerul german de externe au fost printre primii care au reacţionat condamnând atacul terorist produs luni seara în centrul Vienei.

Până acum, Austria și capitala Viena au fost ferite de atacuri teroriste care au însângerat alte capitale europene.