Masacrul de la Viena poartă semnătura ISIS. Detalii de ultimă oră

Masacrul de la Viena poartă semnătura ISIS. Detalii de ultimă oră

Viena e în stare de șoc după atacul terorist se luni seara. Ultimele informații date publicității de Ministerul austriac de Interne vorbesc de trei morți confirmate. Teroristul ucis îde polițiști era simpatizant al organizației islamiste ISIS.

Ministerul austriac de Interne, prin vocea șefului Poliției, Gerhard Purstl, a anunțat că polițiștii au reușit să împuște mortal un terorist la 8.09. Apartamentul acestui simpatizant ISIS, care era înarmat cu o pușcă și un dispozitiv exploziv fals, a fost percheziționat. Identitatea teroristului este cunoscută acum autorităților, dar ministrul de Interne Karl Nehammer nu a dorit să ofere mai multe informații, dat fiind că ancheta este în curs. Pentru moment nu se poate exclude posibilitatea ca la atac să mai fi participat și alți islamiști. De altfel, ministrul Nehammer a vorbit de un atac declanșat de cel puțin un terorist islamic.

Ministrul de Interne a făcut un apel la vienezi să rămână acasă și, mai ales, să evite centrul orașului. Pentru elevi, școala nu este obligatorie astăzi. Totuși, pentru părinții care nu au în grija cui să-și lase copiii, școlile vor funcționa.

Filmul atacului terorist

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă de noaptea trecută, presa austriacă a reușit  să facă un film al atacului. Din câte se pare, luni seara, în jurul orei locale 20,oo, unul sau mai mulți teroriști bine pregîătiți și  bine înarmați au declanșat atacul în centrul Capitalei austriece.

S-au tras focuri de armă în cel puțin șase locuri diferite, doi oameni fiind uciși. Există, de asemenea, cel puțin 10 răniți, din care cel puțin unul, un polițist, e în stare critică.  Imediat, forșele speciale ale poliției și serviciile de urgență au intrat în acțiune.

Ministrul de Interne Harl Nehammer a anunțat că cel puțin unul dintre atacatori este încă în libertate, în vreme ce altul a fost ucis.  Autoritățile au apelat la locuiitorii Capitalei să rămână în case, dacă e posibil.

La această oră, Viena este împânzită de forțe speciale și polițiștie. E vorba de 150 de luptători ai trupelor EKO Cobra și 1oo de  la trupele Wega, precum și de patrule fprmate din polișiști obișnuiți. Centrul orașului este în continuare în zona roșie. Cei care qau rămas blocați acolo de aseară au fost adăpostiți de hoteluirile din zonă.

Ce salariu are un mercenar? 100 de dolari primă pentru fiecare kaffir decapitat