Covid-19. De marți, Austria intră în izolare timp de o lună

Covid-19. De marți, Austria intră în izolare timp de o lună

Austria, care a fost relativ cruţată de primul val, înregistrează o explozie a numărului infecţiilor în ultimele săptămâni.

Sâmbătă, guvernul austriac a anunţat o nouă izolare partial în încercarea de a îndigui al doilea val al epidemiei Covid-19.

Măsurile vor include impunerea unei interdicţii de circulaţie şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive. „O a doua izolare va fi în vigoare de marţi până la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat cancelarul conservator Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă la Viena.

Va fi interzisă ieşirea din case între orele 20:00 şi 06:00, iar întâlnirile private vor fi limitate la maximum două familii, a spus el. Cancelarul Austriei a avertizat că viaţa socială va fi afectată „dramatic”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzeele, teatrele, cinematografele sau piscinele vor fi închise. Toate evenimentele, cu excepţia înmormântărilor, sunt anulate, inclusiv nunţile, petrecerile de ziua de naştere şi târgurile de Crăciun, o tradiţie care atrage de obicei milioane de vizitatori în fiecare an în ţară, scrie AFP.

Fanilor li se interzice participarea la evenimente sportive de nivel înalt, iar sporturile la nivel de amatori nu pot avea loc decât în exterior şi fără contact fizic, scrie Agerpres.

Dar, spre deosebire de măsurile din primăvară, şcolile şi creşele vor rămâne deschise, la fel şi magazinele şi saloanele de coafură şi frizeriile. În cazul liceelor şi universităţilor, cursurile se vor desfăşura online, în timp ce telemunca este puternic încurajată.

Măsurile de izolare trebuie aprobate de parlament duminică şi interdicţia de circulaţie trebuie reaprobată de parlament la fiecare 10 zile, scrie DPA.