Primele informații despre teroristul împușcat la Viena. De ce îl urmăreau autoritățile

Primele informații despre teroristul împușcat la Viena. De ce îl urmăreau autoritățile

Unul dintre atentatorii de la Viena era monitorizat de autorități și visa să se alăture trupelor ISIS din Siria

Unul dintre teroriștii care au creat haos noaptea trecută pe străzile din Viena a fost împușcat de trupele de intervenție austriece. Primele date făcute publice despre identitatea lui arată că avea 20 de ani și era născut în Austria. Părinții tânărului au origini albaneze și au emigrat din Macedonia de Nord, după cum a anunțat ziaristul Florian Klenk, redactorul șef al publicației Falter.

Teroristul era monitorizat de mai multă vreme de autoritățile din Austria, pentru că făcea parte dintre cele 90 de persoane care ar fi vrut să plece în Siria, pentru a lupta în trupele ISIS. El a fost oprit să ajungă acolo unde își dorea, dar nu a fost considerat un pericol atât de mare, care să pună în practică un atentat terorist.

Conform ultimului bilanț, pe străzile din Viena și-au pierdut viața patru persoane și 15 au fost rănite, după ce mai mulți indivizi au deschis focul din senin. Poliția îi caută și pe ceilalți teroriști care au participat la atac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cancelarul Austriei: „În prezent trăim momente dificile în republica noastră”

„Europa condamnă cu fermitate acest act laș care încalcă dreptul la viață și valorile umane. Gândurile mele se îndreaptă spre victime și spre oamenii din Viena, în urma acestui atac îngrozitor. Suntem alături de Austria”, a fost reacția lui Charles Michel, președintele Consiliului European.

„Veşti groaznice de la Viena. (...) Condamn cu fermitate aceste acte de teroare atroce. Condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis, președintele României, pe contul de Twitter.

„A fost  vorba despre un atac terorist respingător. În prezent trăim momente dificile în republica noastră. Aş dori să mulţumesc tuturor forţelor de urgenţă care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră, mai ales astăzi. Poliţia noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”, a transmis pe aceeași rețea de socializare și cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.