Evenimentul Zilei > International > Un român, ucigaș în serie, a îngrozit Austria și Germania! Condamnat definitiv pentru crime similare
Un român, ucigaș în serie, a îngrozit Austria și Germania! Condamnat definitiv pentru crime similare

Un român, ucigaș în serie, a îngrozit Austria și Germania! Condamnat definitiv pentru crime similare

Justiţia austriacă a confirmat verdictul de vinovăţie pronunțat în iunie pentru un român, , acuzat de asasinarea şi violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria, în 2014. El se face vinovat de un delict asemănător în Germania.

Bărbatul, de profesie șofer de camion, a fost condamnat pe viață, după ce primise în 2017 aceeași sentință în Germania, într-un alt dosar penal, informează AFP, citată de ziarulromanesc.at.

“Curtea Supremă a respins recursul în anulare al apărării prin decizia din 29 septembrie cu uşile închise”, a anunţat luni cea mai înaltă instanţă a Austriei într-un comunicat. În comunicat s-a mai precizat: “Obiecţiile ridicate împotriva deciziei tribunalului regional din Innsbruck privind vinovăţia (persoanei condamnate) sunt nefondate. Prin urmare, verdictul (…) este definitiv”, a adăugat ea.

Condamnat pe viață în Germania

Juraţii austrieci au decis în unanimitate, în iunie, vinovăţia lui Cătălin C., în vârstă de 43 de ani. Ei s-au abţinut să pronunţe o pedeapsă suplimentară pentru acest bărbat deja condamnat în 2017 la închisoare pe viaţă în Germania într-un alt dosar penal. Lucile Klobut, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, a fost găsită moartă în dimineața zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei), unde beneficia de o bursă Erasmus.

Ucigaș în serie clasic

Anchetatorii austrieci au conchis că ea a fost victima unei agresiuni cu o seară în urmă când se ducea la o prietenă, fiindu-i aplicate mai multe lovituri violente în cap cu o bară de fier. Polițiștii au făcut apoi legătura, datorită ADN-ului și unor similitudini în modul de operare, între acest omor și cel din noiembrie 2016 a unei tinere de 27 de ani, care făcea jogging, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania.

Aceasta din urmă fusese violată înainte de a fi ucisă. Citat ca martor la bară, un psihiatru german a declarat că „există probe care sugerează că acuzatul este un ucigaș în serie clasic”, susceptibil de a recidiva în caz de eliberare.

Sursa: Libertatea