Evenimentul Zilei > Social > Aplicația AmParcat poate fi utilizată pentru plata parcării în Sectorul 4. Care sunt tarifele practicate în zonă
Aplicația AmParcat poate fi utilizată pentru plata parcării în Sectorul 4. Care sunt tarifele practicate în zonă

Aplicația AmParcat poate fi utilizată pentru plata parcării în Sectorul 4. Care sunt tarifele practicate în zonă

Proprietarii de autoturisme din Sectorului 4 își pot plăti taxele pentru locurile de parcare publică prin aplicaţia AmParcat.

Parcările publice de pe bulevardele din Sectorul 4 au intrat, începând de luni, în regim de tarifare, iar taxa de parcare poate fi plătită și prin aplicația AmParcat. Această aplicație este disponibilă, deja, în celelalte zone din București, dar și în municipiile Oradea și Focșani.

În Sectorul 4 sunt luate în evidență peste 2.500 de locuri de parcare publică, care sunt administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcția de Mobilitate Urbană.

Aplicația AmParcat oferă utilizatorilor servicii extrem de utile în aglomerările urbane. Cu ajutorul acesteia, utilizatorii pot găsi un loc de parcare, în cel mai scurt timp, și-l pot plăti prin intermediul telefonului mobil.

Odata instalată pe telefon, de pe site-ul Amparcat.ro sau din Googleplay ori Appstore, aplicaţia îţi găseşte automat parcarea în care se află utilizatorul și selectează automat tariful orar. Astfel, fiecare utilizator poate plăti parcarea prin simpla apăsare a unui buton.

Cum vor fi taxate parcările din Sectorul 4

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spațiile de parcare de pe bulevarde au fost reorganizate și împărțite în două zone tarifare. Acestea au fost marcate cu galben și cu verde, în funcție de gradul de aglomerare. De asemenea, în catalogarea lor s-a ținut seama și de existența mai multor puncte de interes pentru cetățeni.

Astfel, parcările din zona galbenă, sunt tarifate cu prețul de 2 lei pe oră și au fost create în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice etc. Parcările din zona verde sunt tarifate cu un leu pentru două ore, și au fost amenajate în locurile în care flxul de autovehicule este mai redus.

Pe cale de consecință au fost marcate corespunzător, toate parcările existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică. Sumele încasate din taxarea acestora vor fi utilizate pentru amenajarea altor parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

Încălcarea regulamentului de parcare duce la blocarea roților

Trebuie menționat faptul că șoferii vor fi informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective. O parte din acestea vor fi marcate cu galben, iar celelalte cu verde. Intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8 – 1. În rest, parcarea în aceste locații va fi gratuită.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculul, pe cheltuiala conducătorului auto.