ANPC a propus închiderea definitivă a Hotelului Intercontinental. Inspectorii au descoperit alimente expirate, camere cu geamuri crăpate și cabluri neizolate

ANPC a propus închiderea definitivă a Hotelului Intercontinental. Inspectorii au descoperit alimente expirate, camere cu geamuri crăpate și cabluri neizolate Sursa: Facebook

Cel mai cunoscut hotel din Capitală, simbolul municipiului București, ar putea fi închis. Este vorba despre Hotelul Intercontinental care a fost amendat de ANPC cu 100.000 de lei. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au identificat mai multe neregului în această locație, de la alimente expirate, camere cu geamuri crăpate până la cabluri neizolate. În acest context s-a propus închiderea unității de cazare.

Comisarii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat o amendă de 100.000 de lei companiei care administreză Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Informația a fost prezentată într-un comunicat de presă, în care oficialii ANPC arată că au descoperit mai multe nereguli.

Printre acestea se numără alimente expirate, camere cu geamuri crăpate, dar și cabluri neizolate. Conform comunicatului, dat fiind că problemele sesizate nu au fost soluționate, comisarii de la Protecția Consumatorilor au propus închiderea unităţii de cazare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În comunicatul transmis de ANPC se arată că mai multe echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) au realizat o acţiune de control la Compania Hotelieră Intercontinental România SA. În urma verificărilor au fost dat șase amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei. Echipele de control au decis oprirea de la comercializare a produselor cu nereguli și închiderea temporară a bucătăriei până la remedierea deficienţelor. De asemenea, au fost închise zece camera și centrul SPA.  În plus, comisarii ANPC au propus şi închiderea temporară a hotelului pentru cel mult şase luni.

Conform sursei citate, în urma controlului s-au descoperit produse din carne şi peşte fără informații de identificare şi caracterizare fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora. S-au mai descoperit produse produse refrigerate cu data de expirare schimbată. În camera, dar și la blocul alimentar au fost descoperite produse alimentare cu data de consum depășită. Comisarii au găsit preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spaţii frigorifice, fără respectarea condiţiilor de temperatură. În bucătărie erau utilizate legume cu modificări organoleptice, precum şi produse congelate, cu arsuri de congelare.

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Alte nereguli descoperite de comisari

Alte nereguli constatate cu prilejul acestui control au fost nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare, în spaţiile frigorifice, precum şi depozitarea băuturilor direct pe pavement. În camerele de hotel şi în centrul SPA au fost constatate condiții igienice necorespunzătoare.

Din camere lipseau informațiile cu privire la utilizarea electronicelor. Iar în camere au fost identificate condiții de cazare care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată).

„În ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic cu o zi înainte şi, în urma constatării neremedierea deficientelor în totalitate (condiţiile igienice şi de amenajare deficitare din camere, precum şi utilizarea produselor alimentare expirate fiind în continuare întâlnite de echipa de control), comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului”, se arată în comunicatul ANPC.

ANPC a propus închiderea hotelului

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au hotărât să menţină închise temporar, până la remedierea deficienţelor, bucătăria, centrul SPA şi cele zece camere, iar acestora li s-au adăugat alte 20 de camere.

ANPC a precizat că în urma celui de-al treilea control realizat la Hotelul Intercontinental, comisarii au găsit materii prime expirate, în spaţiul de depozitare al produselor alimentare, preparate finite neetichetate, materii prime congelate cu data limită de consum schimbată, preparate gata montate pe farfurii pentru a fi servite, desi bucătăria era oprită de la funcţionare și două camere care fuseseră oprite de la funcţionare, ocupate.

În aceste condiții, echipele de control au mai dat o amendă de 15.000 de lei, ridicând valoarea totală a sancţiunilor la 100.000 de lei.

De asemenea, au propus şi închiderea definitivă a hotelului.