Fostul consilier politic al președintelui USR, Dan Barna, Andrei Caramitru, a cerut pe un ton vehement ca medicii care nu cred în vaccin să fie eliminați. ”Trebuie scoși din sistem” pentru că ”nu sunt doctori, sunt șarlatani sau psihopați”, a declarat fiul actorului Ion Caramitru, citat de Antena 3.

Oamenii ăștia trebuie scoși din sistem. Riscă viața pacienților

”Să fii doctor sau angajat în sistemul de sănătate, dar să nu “crezi” în vaccinuri. E ca și cum un inginer de poduri nu ar “crede” în matematică. Sau un șofer de autobuz nu ar “crede” că frânele trebuie folosite. Sau un polițist nu ar “crede” că legea trebuie aplicată și ar încuraja la anarhie. Sau un preot nu ar crede în Dumnezeu și ar spune asta la slujbe sau pe Facebook.

Oamenii ăștia trebuie scoși din sistem (sunt cam 10% la noi, în special prin județe rurale din pesedistan și vreo 2-3 vocali prin media). Nu sunt doctori, sunt șarlatani sau psihopați. Riscă viața pacienților. Nu o spun doar eu – o spun italienii, francezii, englezii, maghiarii, polonezii – toți merg în direcția de a face vaccinul obligatoriu pentru angajații din sistemul de sănătate sau dacă nu – dați afara și sancționați”, a scris Andrei Caramitru pe o rețea socială.

Caramitru: “Ăștia analfabeți funcționali care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci, vai de capul lor”

În urmă cu o săptămână, Andrei Caramitru nu a ezitat să lanseze un atac jignitor la adresa protestatarilor aflaţi în stradă împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a controla pandemia.

„Ăștia analfabeți funcționali tineri care sunt pe străzi. Majoritatea sunt săraci, vai de capul lor. Stau cu mama și cu tata că de unde bani de chirie. Mama și tata vor primi un cadou în seara asta când băiatul se va întoarce de la protest. Și peste 2 săptămâni nu vor avea unde să se ducă să se trateze. O să se sufoce în case. Asta e tot ce mai am de zis despre protestul hauriștilor. E foarte trist ce trăim”, a scris atunci Caramitru jr. pe Facebook.