Evenimentul Zilei > Social > Dr. Emilian Imbri, despre miza ascunsă a protestelor. „Ce se întâmplă în stradă este altceva”
Dr. Emilian Imbri, despre miza ascunsă a protestelor. „Ce se întâmplă în stradă este altceva”

Dr. Emilian Imbri, despre miza ascunsă a protestelor. „Ce se întâmplă în stradă este altceva”

Protestele anti-restricții care au avut loc în România, în ultima săptămână, nu sunt altceva decât convocări la luptă și acte de vandalism, susține medicul Emilian Imbri.

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului ”Victor Babeș” din Capitală, a lansat un atac la adresa celor care au ieșit la protestele anti-restricții. După ce România a intrat în valul al treilea al pandemiei, autoritățile au luat noi măsuri care au provocat nemulțumiri și furie în rândul populației.

Într-o intervenție la un post de televiziune, medicul Emilian Imbri a declarat că „Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu. Există nevoia asta imperioasă de a studia. Se poate face și acasă, pe internet. Nu trebuie să ieși pe stradă ca să ceri studii”, a spus Emilian Imbri la Antena 3.

„Ce se întâmplă în stradă este altceva decât protestele împotriva măștii sau a vaccinului. Sunt convocări la lupta, la vandalism.

Să ajungi să confunzi virusul cu doctorii. Să faci confuzii atât de grave între pandemie, virus și doctori”.

Emilian Imbri, despre protestele anti-restricții. Apel către cadrele medicale

Zilele trecute, medicul Emilian Imbri a criticat atitudinea protestatarilor care i-au numit criminali pe medici. Acesta a lansat un apel către colegii din sistemul sanitar și i-a îndemnat să nu mai accepte astfel de manifestări.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.

N-ai cum să intri în conflict cu acești oameni care mâine striga eroi, astăzi striga asasini, depinde cum bate vântul.

Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului.

Arestul preventiv nu este similar cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă. Rugăm populația, niciodată n-am impus nimic să deschidă ochii și sa aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci când ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a spus fostul manager al Spitalului Victor Babeș.