Evenimentul ZileiSocialAndreea Moldovan susține ideea unei carantine naționale. ”Ar face minuni”

Andreea Moldovan susține ideea unei carantine naționale. ”Ar face minuni”

Andreea Moldovan susține ideea unei carantine naționale. ”Ar face minuni”
Ideea unei carantine, care ar face ”minuni” la nivel național, animă pe secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan. ”Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră. Ea a mai afirmat însă că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Două săptămâni de carantină ar face minuni

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a declarat Andreea Moldovan la DigiFM.

Secretarul de stat a afirmat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au arătat a fi eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de Covid-19.

”Carantina sperie ca termen… Este o decizie dificilă”

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Andreea Moldovan.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.


Accesează: