Situaţie incredibilă în Ministerul Sănătăţii! Cât valorează vieţile românilor? E revoltător
- Daniel Magureanu
- 17 martie 2021, 18:24
Situaţie incredibilă în Ministerul Sănătăţii, ai cărui reprezentanţi nu au fost în stare să distribuie 40 de ventilatoare donate de Germania în actualul context al pandemiei de coronavirus.
Situaţie incredibilă în Ministerul Sănătăţii! Cât valorează vieţile românilor? E revoltător. Conform Antena 3, aparatură a fost trimisă de statul german în România încă din decembrie 2020. Mai exact la 15 decembrie. Şi, totuşi, cei din Comisia ATI de la Ministerul Sănătăţii nu au fost în stare distribuie niciunul dintre cele 40 de ventilatoare.
Ventilatoarele sunt blocate într-un depozit cu toate că autoritățile știau că România se îndreaptă către valul trei de infecții cu SARS-CoV-2 încă din ianuarie. Sursa citată subliniază că ministerul condus de Vlad Voiculescu a anunțat abia marți Comisia ATI despre acest subiect.
Comisia ATI va decide în aceste zile unde vor fi repartizate „echitabil” cele 10 ventilatoare mobile și 30 portabile. Câteva dintre ele vor ajunge sigur în municipiul Bucureşti, grav afectat de creşterea cazurilor noi de infectare cu Covid-19.
Managerul interimar al Spitalului Victor Babeș din București, Simin Florescu, a vorbit despre actualul context pandemic. Amintim că în 2021 a fost înregistrat un nou record de cazuri de infectare cu Covid-19: alţi 6.186 români au fost diagnosticaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.
Situaţie incredibilă în Ministerul Sănătăţii
Astfel, presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este din ce în ce mai mare. Miercuri, în 14 judeţe din ţară nu mai era niciun pat liber la ATI.
„Problema ocupării tuturor locurilor este de câteva săptămâni, nu este chiar de astăzi, situaţia este mai veche. Există în permanenţă pacienţi care vin aduşi de ambulanţe, în special la Camera de Gardă. Locurile s-au ocupat în urmă cu multe săptămâni. De atunci este o luptă continuă între externări și internări, pentru că niciodată nu sunt locuri suficiente pentru toți pacienții care vin.
Sunt o parte dintre pacienții care rămân în Camerele de Gardă tratați acolo și cuplați la sursele de oxigen, pentru că nu mai există loc nici pe secții până a doua zi, când reușim să externăm sau să transferăm alți pacienți. Terapia Intensivă este plină. Terapia noastră Intensivă este destul de mititică, cel puțin decoamdată”, a spus Simin Florescu la Antena 3.