Alimentul care iți pune viața în pericol. La ce trebuie să renunți în Postul Crăciunului

Alimentul care iți pune viața în pericol. La ce trebuie să renunți în Postul Crăciunuluisursă: arhivă

Postul Crăciunului este o tradiție respectată cu sfințenie de către români! De azi, aceștia trebuie să renunțe la mai multe produse pe care le consumă în viața de zi cu zi. Nutriționiștii anunță că trebuie să ocolim cât putem de repede un aliment foarte periculos!

Nutriționistul Mihaela Bilic a transmis românilor care este alimentul la care trebuie să renunțăm în Postul Crăciunului. Această tradiție durează 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie și până la 25 decembrie. Lăsatul secului este pe 14 noiembrie.

Credincioșii renunță la carne, brânză și ouă, iar lunea, miercurea și vinerea nu este permis uleiul și vinul. În zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin.

Sâmbetele și duminicile,este permis consumul de untdelemn, pește și vin. Dacă în zilele de luni, miercuri și vineri Biserica Ortodoxă prăznuiește vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră, creștinii pot consuma untdelemn și vin. Dacă există o sărbătoare cu cruce roșie, oamenii pot consuma și pește, potrivit RomaniaTV.

Ziua de Ajun este cea mai importantă zi din Post, se mănâncă doar seara și este permis doar grâu fiert îndulcit cu miere, covrig, turte din făină, poame.

sursa: Arhiva EVZ

Un aliment periculos, la mare căutare de Crăciun

Mihaela Bilic a anunțat că zaharul este periculos pentru organism și poate favoriza diabetul, dar alimentul care duce oamenii la obezitate este carnea. Indicația nutriționistului este să renunți o perioadă la aceste produse.

”Prea multe proteine la vârsta de 4 ani= kilograme în plus la 7 ani. Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.

International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2000 de copii în cadrul proiectului Generația XXI. Cercetătorii au constatat că un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu.

Nevoile organismului sunt de 1 g proteine /kilogram corp/zi, însă în țările dezvoltate se consumă mult mai mult. Mâncăm chiar și de 3 ori pe zi carne, când ar trebui să mâncăm de 3 ori pe săptămână. Și nu doar carnea e vinovată, ci și consumul în exces de mezeluri și semipreparate, ouă brânzeturi sau chiar proteine de origine vegetală.

De frica îngrășatului mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați, când de fapt făinoasele dau energie pentru mișcare iar excesul de proteine predispune la obezitate. Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțîn zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămînd decât îndopat cu carne/proteine!”, a scris Mihaela Bilic, pe Instagram.