Alimentele ideale pentru zilele toride. Ajută la hidratarea organismului și sunt sățioase
- Mădălina Sfrijan
- 24 iulie 2024, 12:56
În sezonul cald, alimentația trebuie să includă surse de proteine și grăsimi sănătoase. De asemenea, hidratarea organismului are un rol esențial pentru ca organismul să funcționeze perfect. Pe lângă consumul de apă, cei care se confruntă cu zilele caniculare trebuie să acorde o atenție sporită și mâncării pe care o aleg.
Alimente ideale pentru perioada caniculei
În zilele caniculare, organismul se poate deshidrata mai repede decât în sezonul rece. În acest context, electroliții au un rol esențial, aceștia asigurând buna funcționare a mecanismelor din corp. De asemenea, alimentele alese sunt importante în combaterea efectelor provocate de caniculă.
Conform specialistului, deshidratarea duce la pierderea electroliților, precum și a scăderii arteriale. De asemenea, lipsa apei în organism contribuie la apariția complicațiilor cardiovasculare.
Sarea, recomandată în sezonul cald
Bananele au un conținut ridicat de potasiu, acesta fiind considerat responsabil pentru menținerea echilibrului hidro-electrolitic din corp. De asemenea, conținutul de potasiu al acestor fructe ajută la buna funcționare a inimii.
Totodată, arahidele sărate pot ajuta la prevenirea deshidratării. Potrivit medicului, sarea are un rol important în ceea ce privește reținerea apei în organism.
„E un bun moment pentru consumul de sare, ale cărui dezavantaje obişnuite pot deveni în acest context avantaje. Sarea permite reținerea apei în corp. Şi ceilalți electroliți e bine să fie compensaţi, e util un aport bun de potasiu, dar şi calciul şi magneziul pot fi utili. Transpus în măsuri simple: o banană şi o mică «doză» de arahide sărate ar «împuşca 3 iepuri» dintr-o lovitură: sodiu, potasiu, magneziu”, spune medicul clujean, arată Gândul.
Alimente pe care nu ar trebui să le excluzi în zilele toride
În perioada verii, multe persoane evită mâncărurile gătite, însă medicul susține că acestea sunt ideale pentru buna funcționare a organismului.
Conform specialistului, supa de pui, curcan sau vită reprezintă o sursă importantă de hidratare în orice perioadă a anului.