Cele mai bune alimente pentru a rămâne hidratat când afară e caniculă

Cele mai bune alimente pentru a rămâne hidratat când afară e caniculă Sursa foto: Facebook/alimente

Atunci când este cald afară, când faceți exerciții fizice sau când stați mult afară, trebuie să aveți grijă să beți suficientă apă. Pe măsură ce se întețește căldura, este important pentru sănătatea dumneavoastră să obțineți și suficienți electroliți. Deși se regăsesc în băuturi și suplimente, aceștia se găsesc și în anumite alimente. Pe lângă faptul că vă mențin hidratați, aceștia vă vor ajuta să refaceți mineralele pe care le transpirați în timpul activităților.

Unele alimente sunt hidratante și pline de electroliți și nutrienți. Acest lucru vă poate ajuta să vă potoliți setea, menținându-vă în același timp sănătoși. De asemenea, vă vor ajuta foarte mult să vă hidratați pe timpul caniculei. Am vorbit cu un expert pentru a restrânge lista alimentelor pe care ar trebui să le păstrați în frigider și principalele beneficii de hidratare pe care le oferă.

Cum să vă dați seama dacă sunteți hidratat

Nevoile de hidratare variază în funcție de mărime, nivelul de activitate și de transpirație. Gabriela Barreto, dietetician autorizat și nutriționist sportiv, spune că există doi indicatori ai nivelului de hidratare: setea și culoarea urinei.

„A bea până la sete poate fi adecvat pentru majoritatea persoanelor pentru a-și menține nivelul de hidratare. Totuși, în ceea ce privește urina, trebuie să căutați o culoare galben pal", spune Barreto.

Ne puteți urmări și pe Google News

Barreto recomandă ca, pe lângă alimente și apă, un supliment de hidratare ce poate fi benefic persoanelor cu locuri de muncă active și persoanelor care fac sport sau petrec mult timp în căldură în aer liber.

„Utilizarea unui produs de hidratare poate fi utilă pentru a crește rezervele de apă ale corpului. Recomand un produs de hidratare cu 300 până la 500 miligrame de sodiu și, de preferință, aproximativ 20 de grame de carbohidrați", a spus aceasta.

Rețineți că o băutură electrolitică fără carbohidrați va ajuta și ea la rehidratare, doar că nu la fel de eficient. Așadar, asigurați-vă că citiți mai întâi etichetele pentru a alege cea mai bună opțiune pentru nevoile dumneavoastră.

Cele mai hidratante alimente

Majoritatea alimentelor conțin o anumită cantitate de apă, dar probabil că nu vă va surprinde să aflați că fructele și legumele sunt în fruntea listei.

Pentru a profita la maximum de aceste fructe și legume hidratante, asigurați-vă că urmați ghidurile dietetice standard. Barreto spune că „ghidurile dietetice recomandă două până la trei porții de fructe și trei până la patru porții de legume pentru majoritatea adulților". Nu există orientări specifice pentru hidratarea fructelor și a legumelor. Totuși, consumând cantitatea zilnică recomandată de produse veți contribui la hidratarea dumneavoastră.

Se estimează că între 20% și 30% din necesarul de lichide poate proveni din alimente, inclusiv fructe și legume. Prin combinarea anumitor alimente, vă puteți spori hidratarea.

„Atunci când căutați să vă rehidratați în mod adecvat. Carbohidrații, lichidele și sodiul sunt esențiale. Carbohidrații sunt importanți pentru optimizarea absorbției de apă și sodiu în organism".", spune Barreto.

Pepene roșu

Pepenele nu este doar un fruct care este sinonim cu vara, ci este și foarte hidratant. Este alcătuit din 92% apă și are antioxidanți, nutrienți importanți precum vitaminele A și C, magneziu, fibre și licopen (n.r. pigment care se găsește în fructele și legumele de culoare roșie, galbenă sau portocalie).

Barreto spune că o rețetă de vară hidratantă de încercat este o salată de castraveți și pepene roșu cu lime, mentă și feta sărată. După cum s-a menționat anterior, sodiul și carbohidrații vor ajuta organismul să absoarbă cu ușurință apa din fructe.

Castraveți

Castraveții sunt compuși din 95% apă și conțin vitamine precum vitamina K, magneziu și potasiu. Această legumă răcoritoare poate fi ușor adăugată în salate, sandvișuri sau în apă. Conținutul său ridicat de apă îl face, de asemenea, o legumă hipocalorică. Castravetele este un aliment ideal de adăugat la dieta ta dacă vrei să slăbești și să te simți sătul mai mult timp.

Dovlecelul

Această legumă versatilă se potrivește foarte bine ca adaos la supe, salate și ca garnitură. Dovleceii sunt o sursă bună de vitamina C, potasiu și fibre și sunt compuși din 94% apă. Conținutul ridicat de apă și fibre vă va menține sătul și hidratat pentru o perioadă îndelungată.

Căpșunile

Acest fruct popular de vară este plin de antioxidanți, vitamine și minerale precum vitamina C, mangan și folat. Este un fruct ușor de adăugat în smoothie-uri, iaurt, salate sau de mâncat ca atare. Căpșunile sunt compuse din 91% apă. Acest lucru le face fructul perfect pentru a vă potoli setea și a vă satisface pofta de dulce.

Salată verde și alte frunze verzi

Faceți o salată din salată verde și alte verdețuri, care au un conținut ridicat de apă. Astfel, oferă o mulțime de vitamine și minerale. Salata verde este formată din 96% apă și are folat, fibre și vitaminele K și A. Spanacul este bogat în fier, acid folic, calciu și vitaminele C și A. Agrișul, între timp, furnizează 100% din aportul alimentar recomandat pentru vitamina K. Aceasta din urmă este un nutrient esențial pentru coagularea sângelui și menținerea oaselor sănătoase.

Fructe citrice

Dacă vă plac portocalele, grapfruturile, lămâile și alte fructe citrice, atunci mâncați. Fructele citrice tind să fie compuse din aproximativ 80% apă. Astfel, ele sunt opțiuni bune pentru hidratare. De asemenea, sunt bogate în vitamina C și fibre și sunt bune pentru susținerea sistemului imunitar. Sunt chiar suficient de versatile pentru a le adăuga la salate de fructe, a le mânca singure, a le adăuga în apă, potrivit cnet.com.

Revista presei