Alimentele fără E-uri, marcate special și în România

Alimentele fără E-uri, marcate special și în România

Aproximativ 80% dintre români citesc cu atenție eticheta produselor alimentare și conținutul de E-uri, dar pentru nouă din zece informaţiile sunt practic greu de înțeles, arată un studiu recent.

Potrivit cercetării Certified E-Friendly Food (CEFF) Romania, doar 14% dintre respondenți cunosc diferența între tipurile de E-uri prezente în alimentele de la raft, iar unul din doi consideră că un element vizual ca o ștampilă sau marcă le-ar fi de ajutor pentru a identifica dintr-o privire alimentele mai sănătoase.

Pe de altă parte, aproximativ 25% din cei intervievaţi consideră că un scris mai mare ar face mai simplă citirea etichetei, iar 69% ar avea încredere într-o instituție specializată, independentă, care să ofere ajutor în înțelegerea informațiilor de pe etichetele alimentare.

CEFF este o marca înregistrată la nivelul Uniunii Europene care atestă faptul că produsele alimentare inscripționate cu acest logo nu conțin conservanți, îndulcitori, coloranți artificiali sau glutamați cu potențial periculos sau controversați. În România, testările sunt coordonate și supervizate cu sprijinul Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Bio-Resurse Alimentare. Pentru a obține certificarea CEFF, producătorii trec printr-un un flux strict de evaluare ce include verificarea ingredientelor listate și conținutul de aditivi, documentele de conformitate, fișe tehnologice și altele. ARTICOLE POPULARE:

  • MINUNE în Israel. O statuie a FECIOAREI MARIA a început să PLÂNGĂ | GALERIE FOTO

  • TOP 5 MONUMENTE ISTORICE pe cale de DISPARIŢIE | GALERIE FOTO

  • Shirley Temple, fetiţa minune de la Hollywood în IMAGINI MEMORABILE | GALERIE FOTO

  • Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE

  • TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO

  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News